Expoziția reprezintă o alegorie între viața lui Pier Paolo Pasolini, care a fost scriitor, eseist, jurnalist, regizor, om politic, un rafinat om de cultură, dar și un iubitor al fotbalului, și al Timișoarei, un oraș multicultural, care a trecut prin multe schimbări de-a lungul timpului.
„Versatilitatea lui Pier Paolo Pasolini, pe de o parte, și schimbările sociale și economice prin care Timișoara a trecut în ultimele trei decenii, pe de altă parte, se întrepătrund într-un mod fascinant: Pasolini era incomod, genial, vizionar.
Timișoara este orașul în care amprenta multiculturalității se respiră la fiecare pas, și în care diversitatea etnică, cea culturală și cea confesională au creat numeroase interferențe culturale. Timișoara, orașul românesc, în care comunitățile germană, maghiară, sârbă, italiană, evreiască, bulgară, cehă, slovacă, ucraineană, turcă, tătară au învățat unele de la altele obiceiurile, limbile în care comunicau, tradițiile.
Astăzi, Timișoara este locul unde își desfășoară activitatea numeroase companii străine, devenind un punct de referință pentru industria și agricultura naționale, precum și pentru sistemul de serviciile de înaltă calitate”, transmite Mirela Boncea, președintele Asociației „Dante Alighieri”, despre expoziția de artă.
Vernisajul expoziției are loc sâmbătă, 4 iunie, de la ora 18, în mansarda B1 a Bastionului Theresia. Ea va putea fi vizitată până în 31 iulie. În cadrul evenimentului, de la ora 19.30, va avea loc și o proiecție de film organizată în colaborare cu asociația „Ceau, Cinema”: pelicula „Lazzaro Felice”, în regia lui Alice Rohrwacher.
Citiți principiile noastre de moderare aici!