Dacă la început Mihai Mateaș a lucrat cu jumătate de normă, la finalizarea studiilor a fost angajat full-time. Primul contact cu firma l-a avut după ce s-a înscris la programul Liga AC LABS. „Eram în anul III de facultate. M-am înscris la program și, pentru un semestru, am participat la 12 seminarii gratuite în cadrul companiei”, explică Mihai. În firmă a învățat ce înseamnă concret noțiunile pe care le studia în facultate. „Am lucrat, împreună cu alți colegi, la o platformă ce presupunea comanda electrică a geamurilor mașinilor. La facultate nu mai făcusem așa ceva”, spune încântat Mihai. După un semestru în care a lucrat alături de specialiști, lui Mihai și altor colegi li s-a propus o colaborare în cadrul companiei. Au acceptat. După doi ani în care a lucrat cu jumătate de normă și a terminat studiile, absolventul Facultății de Automatică și Calculatoare a fost angajat cu normă întreagă.
Programul în care a fost implicat Mihai Mateaş este benefic pentru studenți pentru că le oferă posibilitatea de a vedea cum se lucrează într-o companie. Aceste laboratoare gratuite reprezintă puncte de legătură între teoria din școală și practica reală.
Peste 250 de studenți au aplicat pentru programul derulat de Liga Studenților din Facultatea de Calculatoare și Automatizări, Liga AC LABS. Aceștia însumează peste 1.200 de opțiuni la diverse laboratoare gratuite ale companiilor care participă în acest an la proiect, 15 la număr. Dintre aceștia, 200 de tineri vor fi selectați pentru a lua parte, pe parcursul semestrului II universitar, la seminarii gratuite în cadrul companiilor IT timișorene. La final, unii dintre ei pot fi angajați, așa cum a fost și cazul lui Mihai Mateaș. Lansarea programului a avut loc joi seara, la Universitatea Politehnica Timișoara.
M.M. Hojda
Citiți principiile noastre de moderare aici!