În noiembrie 2021, Primăria Timișoara a lansat o licitație prin care căuta o firmă care să reabiliteze Pasarela Gelu-Crizantemelor din zona Iosefin-Dâmbovița. Două firme s-au arătat interesate de reabilitarea pasarelei, iar lucrările ar fi trebuit să fie gata în numai șase luni de la semnarea ordinului de începere. Procedura a fost însă anulată în martie, din cauza unor „abateri grave […] și erori/omisiuni în cadrul documentației tehnice”.
A doua oară lucrarea a fost scoasă la licitație în luna iunie, când consilierii locali au aprobat actualizarea devizului general. Valoarea lucrărilor din deviz a crescut de la 12,6 milioane de lei (cu TVA inclus) la 16,2 milioane de lei (cu TVA inclus), adică aproape 3,3 milioane de euro. Procedura a fost anulată din cauza lipsei de oferte.
„Reabilităm un pod pietonal important din cartierul Iosefin, aflat în apropierea Turnului de Apă. Rezolvăm una din dificultățile cu care se confruntă persoanele cu mobilitate redusă, care vor să treacă de pe o parte pe cealaltă a Begăi, precum și pentru cei care traversează podul cu bicicleta. Dorim să refacem podul la standardele la care se așteaptă cetățenii din cartier”, a transmis, marți, viceprimarul Ruben Lațcău.
Podul pietonal din Iosefin a fost construit în urmă cu mai bine de 70 de ani, în 1949. Are o lungime de 46 de metri şi o lăţime de 2,20 metri, dar este într-o stare avansată de degradare, fiindu-i afectată inclusiv structura de rezistență.
„Pentru conservarea capacității portante a structurii la nivelul actual, respectiv pentru păstrarea structurii în exploatare la parametrii normali, se impune efectuarea, în cel mai scurt timp, a lucrărilor de consolidare a structurii pasarelei. În urma reabilitării, podul va avea zonă pietonală, piste de biciclete şi zonă verde. Va fi iluminat arhitectural și va avea parapete de protecție”, au precizat reprezentanții municipalității.
Lucrările cuprind: reabilitarea suprastructurii, relocarea rețelelor, lucrări la rețelele utilitare: electrice, gaze naturale, canalizare pluvială, canalizație tehnică și amenajarea zonelor verzi.
Firma care a depus oferta, PAB Romania, este din Arad, are o vechime de 29 de ani, iar anul trecut avea 431 de angajați. Pentru anul 2021, firma a raportat o cifră de afaceri de 195.533.644 lei și un profit net în valoare de 2.433.735 lei. Dacă va fi declarată câștigătoare, aceasta ar trebui să termine lucrările de reabilitare în 6 luni. Valoarea estimată a investiției este de 12.811.657 lei cu TVA inclus, adică aproximativ 2,6 milioane de euro.
Vă reamintim, despre reabilitarea Pasarelei Gelu-Crizantemelor se vorbește încă din vara anului 2019, când consilierii locali au aprobat Documentația de Avizare a Lucrărilor de Intervenție (DALI) întocmită de Pod Proiect SRL din Iași.
Pe aceeași temă:
Două firme interesate să reabiliteze Pasarela Gelu-Crizantemelor pentru 2,5 milioane de euro
Reabilitarea Pasarelei Gelu-Crizantemelor, scoasă din nou la licitație
Două firme interesate să reabiliteze Pasarela Gelu-Crizantemelor pentru 2,5 milioane de euro
Trimite articolul
XDin ciclul cum vrem sa spargem bani pt. o titulatura de capitala europeana ce tine un an. Prea mult (bani) pt. prea putin (o artera pietonala). Puteam folosi banii pentru un bazin de inot sau altceva….
-
“Parerea ta” este eronata. Spre exemplu, mare parte din centru Sibiului a fost reabilitata cu banii pentru Capitala Europeana, si ce sa vezi ? “tine” si in ziua de astazi.
Mai multi, poate ne spui, din “rolul” de expert, cum faci un bazin de inot cu bugentul de rabilitare a unui amarat de pod pietonal. -
Ataaaat! Poftim cultura si geniu! Adica ori sa facem bazin de inot si atunci inchidem de tot pasarela ca sa punem pietonii sa ocoleasca peste 1 km, ca si-asa n-au altceva de facut! Sa mai faca si altii miscare. Mai ales babele, mosii si oamenii in scaun cu rotile, ca tu uite ce sportiv esti! Ori facem bazin de inot si lasam si pasarela asa, cu structura de rezistenta in stare de degradare, si daca incepe sa se prabuseasca in timp ce sunt oameni pe pod, oricum or sa alerge aia repede fiindca au conditie fizica de la atata inot! Win-win! Doar ca ti-a scapat si “micul detaliu” ca un bazin de inot costa cam 20-30 de milioane de Euro, deci de vreo 10 ori mai mult! Pana la urma, care e treaba cu cultura in toata chestiunea asta?
Se va reabilita cu aur si pietre pretioase.
Wow, incredible blog structure! How long have you been running a blog for?
you made running a blog look easy. The overall glance of
your website is fantastic, as smartly as the content material!
You can see similar: sklep internetowy and
here sklep internetowy