Singura ofertă la licitația lansată de Primăria Timișoara a fost depusă de asocierea de firme ROGERA PREST COM SRL (Leader) și ROGERA SRL. Conform lege5.ro, ROGERA PREST COM SRL este o firmă de peisagistică din Chișoda, județul Timiș. În 2020, aceasta avea 84 de angajați, un profit de peste 3 milioane de lei și datorii de 5,1 milioane lei. ROGERA SRL este tot din Chișoda; în 2020 avea 21 de angajați, un profit de 1,7 milioane de lei și datorii de peste 1,4 milioane de lei.
Faza I prevede reabilitarea ansamblului exterior Muzeului „Corneliu Mikloși” „pentru a-i păstra caracterul tehnic, inclusiv toate elementele aferente șinelor de tramvai”. Peste 2400 de mp de pavaj vor fi modernizați cu piatră naturală. Vor fi amenajați și 1012 mp de suprafață vegetală, iar pe 857 de mp vor fi plantate graminee și plante perene. Cei trei pini maturi care se află deja acolo, nu vor fi tăiați. Pe lângă aceștia, se vor mai planta alți 19 arbori. Conform celor de la PMT, vor fi modernizate și mobilierul și iluminatul.
Valoarea estimată a lucrării depășește 2 milioane de lei, fără TVA. Reabilitarea face parte din proiectul Centrul pentru Artă, Tehnologie și Experiment, MultipleXity, „perla” din dosarul de candidatură la titlul de Capitală Culturală Europeană despre care se vorbește de câțiva ani.
Vă reamintim, marea lucrare de infrastructură pentru Timișoara Capitală Culturală Europeană a intrat în proiectare încă din vara anului 2020. Pentru reabilitarea exteriorului muzeului de pe Take Ionescu, Primăria Timișoara a început să caute un constructor încă de la finalul anului trecut.
Pe aceeași temă:
Trimite articolul
XMultumim PRIMARULUI DONIMIC FRIG,USR ului pentru grija pe care ne o poarta.Asta era singurul lucru care ne lipsea in afara de cinematografe reabilitate,turnuri de apa transformate in punct de observatie panoramic asupra haldei de gunoi transformata prin grija voastra a orasului.Trburile astea minore ca incalzirea din spitale,scolii,gradinite,locuinte sa le rezolve Robu si guvernul
Sunt mai interesat cat va costa anual intretinerea pentru o lucrare fara utilitate practica. Practic bani aruncati in timp ce probeleme orasului nu sunt rezolvate si ne lovim de ele zi de zi.
Mai bine dadea primarele tot depoul ala la biserici , ca oamenii au nevoie de locuri de inchinaciune. Au lasat Coltermu fara gaz si carbune, copilasii si populatia sta in frig ca pana in 89, decand au venit corporatistii astia lui Soros, ca sa cheltuie orasul o avere sa se renoveze lucruri neimportante. Este nevoie de un primar de la AUR care stie sa se faca placut oamenilor si care sa mearga la Moscova sa aduca gaz si petrol dupa ce se va nationaliza toata averea poporului dupa ce va fi referendum pentru iesirea din NATO si UE pentru familia traditionala si PNRR renegociat sa mearga banii pe pensii si salarii si varsta de pensionare sa creasca la 80 de ani.
Frumoasa formula prin care se mascheaza distrugerea unui muzeu “pastrandu-i caracterul tehnic”, descrie inlocuirea pietrei cubice cu piatra naturala. Piatra cubica a fost montata in anul 2017, respectand functionalitatea initiala a depoului in cadrul Muzeului Corneliu Miklosi. Asa cum s-a constatat in zona centrala a orasului, pavata tot cu piatra naturala, multe placi s-au fisurat. A pune piatra naturala intr-o zona cu arhitectura industriala veche, unde vor intra si in viitor vehicule de transport public inseamna bani risipiti. Un proiect inceput de vechea administratie si dus mai departe de actuala, pentru a sustine himera numita sub o alta forma poetica “nucleul creativ din Timisoara”. Utopii pe bani publici create de personaje care cred ca “productia culturala” este tot una cu productia ce iese de pe benzile unei multinationale. In fapt asistam la depersonalizarea unui loc in care s-a scris istoria dezvoltarii Timisoarei.
Vad ca toti frustratii coltermisti au o singua problema, nu vrem nici o investitie, vrem doar caldura. Si asta doar ca ati lalait-o de zeci de ani acceptand pomana (subventia) primarilor care o doriti cu ardoare in continuare.🤪