Timișoreanca a fost dată în judecată de vecinul ei în iarna anului trecut. A pierdut în primă instanță și spune că nu mai a mai avut putere să meargă mai departe, deși nu i se pare normal ca instanța să-i dea dreptate celui care vrea să se debranșeze de la sistemul centralizat de încălzire, în condițiile în care debranșarea nu se poate face fără acordul asociației de proprietari.
„Pe formularul pe care îl cere Coltermul la debranșare se cere acordul vecinilor cu pereți comuni și al asociației de proprietari. Vecinul meu și-a pus centrală după ce m-a dat în judecată pe mine, pe sora mea, care este și ea proprietara apartamentului, acesta fiind moștenire de familie, că nu i-am dat acordul pentru debranșare și pe asociația de proprietari. A câștigat cu brio, pentru că judecătorul i-a dat dreptate. Suntem obligate să dăm acordul acum, vreau să anunț pentru a nu mai cheltui nimeni bani pe proces și pe avocat. Eu am plătit 1.200 de lei onorariul avocatului și sora mea 300 de euro și o să mai trebuiască să plătesc încă 1.400 de lei cheltuieli de judecată”, a povestit Corina pentru tion.ro.
Vorbim despre un total de 3.900 de lei, adică aproape 900 de euro. Judecătoria Timișoara a decis să admită acțiunea formulată de vecinul ei și să-i oblige pe cei implicați la emiterea acordului pentru deconectarea apartamentului de pe str. Deliblata de la sistemul centralizat și realizarea unui sistem individual de încălzire, în condițiile art. 30 alin. 1 lit. a din Legea 325/2006.
Legea spune că debranșarea totală a instalațiilor interioare de încălzire ale unui utilizator tip condominiu se face cu acordul scris al asociației de proprietari, exprimat prin hotărârea adunării generale.
Conform regulamentului Colterm, deconectarea unui apartament dintr-un condominiu se poate efectua doar în afara sezonului de încălzire, în perioada 1 mai – 30 septembrie, prin depunerea unei cereri de deconectare, înaintate de 31 august, completată de către președintele asociației, împreună cu alte documente: cerere de deconectare apartament, acordul asociației de locatari, respectiv copia procesului-verbal întocmit în urma hotărârii ședinței asociației, proiectul tehnic de redimensionare a instalațiilor comune din imobil, pentru apartamentele rămase în sistem, avizat de un verificator de proiect.
Citiți principiile noastre de moderare aici!