Până în momentul de față, transmit reprezentanții municipalității, în cele 20 de coșuri Big Belly s-au adunat 1.250 de litri de deșeuri compactate, echivalentul unei tone. Peste 80% reprezintă deșeuri reciclabile.
Coșurile „Big Belly” au fost montate la începutul lunii august în zece locuri din Timișoara, în perechi de câte două:
- Piața Victoriei,
- Piața Libertății,
- Piața Unirii,
- Piața Nouă,
- Platou Dâmbovița,
- Profi Calea Șagului,
- Colegiul Tehnic E. Ungureanu,
- Colegiul Național Bănățean,
- Liceul Teoretic G. Moisil și
- Casa Căsătoriilor.
Coșurile smart de mare capacitate sunt alimentate cu energie solară, prin panourile fotovoltaice integrate. Panourile permit funcționarea independentă a coșurilor, fără a fi nevoie ca acestea să fie conectate la electricitate.
Ele sunt dotate cu sistem automatizat de compactare și alertare a agenților de salubritate. Astfel, în momentul în care gradul de umplere ajunge la nivel maxim, coșul „Big Belly” anunță automat salubritatea, ceea ce înseamnă automat diminuarea numărului de drumuri făcut pentru verificarea și golirea coșurilor publice de gunoi.
Prin sistemul de compactare folosit de coșurile „Big Belly” crește capacitatea de stocare de până la 5 ori. În timp ce un container clasic are nevoie să fie golit, în medie, de până la 5 ori pe zi, „Big Belly” are nevoie de o colectare la aproximativ 10 zile.
Sistemul de colectare separată a fost instalat în Timișoara acum două săptămâni, la inițiativa Coca-Cola HBC, în parteneriat cu Primăria Municipiului Timișoara și Green Point Management.
Pe aceeași temă:
20 de coșuri de gunoi smart, de capacitate foarte mare, vor fi instalate în centrul Timișoarei
VIDEO. Timișoara va avea zece coșuri de gunoi inteligente, alimentate prin panouri solare
Trimite articolul
XDeci cetățenii își fac datoria de a recicla, problema e la autorități. Cine ar fi crezut, asta schimbă totul.
si ce. alte cosuri nu aduna acelasi % de reciclabile? ce cretinism
-
Ca de obicei, te faci ca nu intelegi nimic sau ca “n-ai vazut” partea cu compactarea deseurilor si golitul doar cand e nevoie.
“Panourile permit funcționarea independentă a coșurilor, fără a fi nevoie ca acestea să fie conectate la electricitate.”, nu costa o gramada de bani panourile plus bateriile, care au nevoie de schimb la fiecare x ani. pe bani. foarte “verde”, ce sa-ti povestesc!