Consilierii locali s-au întâlnit, joi, de urgență, încercând să salveze echipa CH Poli, care s-a clasat pe locul al treilea în Liga Națională, putând să participe și în Cupa EHF. Echipa se poate înscrie în competiție cu o condiție: să nu aibă datorii. Aleșii au încercat să rezolve problema, dar nu au reușit. Proiectul de hotărâre inițial ar fi salvat echipa, susține președintele SCM Timișoara.
Clubul Municipal nu poate acorda fiecărui jucător mai mult de 2.000 de euro, sub formă de premiere. Clubul are însă datorii mai mari către proprii jucători, acumulate în perioada iulie-noiembrie 2015.
„Normele prevăd, pentru participarea în cupele europene, sume de maximum 1.000 de euro, iar în mod excepțional, prin derogare, se poate dubla suma. Este vorba strict de premieri. Datoriile care trebuiau stinse sunt exact în cuantumul votat de consiliul local, adică 900.000 de lei brut. Suma aceasta ar fi adus la zi absolut totul”, adaugă Țoancă.
Aleșii municipali au avut pe mese și un amendament care ar fi alocat întreaga sumă direct în conturile clubului de handbal, dar acesta nu avea aviz din partea juriștilor din primărie. Juriștii au fost evazivi.
„A fost o notă a Serviciului Juridic, pe care mulți dintre consilieri nu au înțeles-o. Pentru că Serviciul Juridic nu spunea nici că soluția este legală, nici că este ilegală”, a completat șeful SCM.
„Prin niște amendamente nefericite, în loc să se acorde CSU Poli Timișoara, celălalt club de drept public cu care SCM e în consorțiu, banii s-au direcționat către SCM. Primim acei 900.000 de lei, îi vom avea în cont, dar va trebui să îi împărțim în conformitate cu normele pe care consiliul local le-a aprobat, mai exact în conformitate cu HG 1447, acea hotărâre de guvern care limitează dezvoltarea sportului local. Dacă avem banii în cont, nu-i vom putea da în așa fel încât să păstrăm echipa. Vom căuta o soluție. Această ședință de consiliu nu a salvat, nici în al doisprezecelea ceas, situația echipei de handbal. Dacă proiectul de hotărâre s-ar fi votat așa cum a fost gândit, în conformitate cu Legea 2015, a administrației publice locale, și cu Legea 69, a sportului, aș fi zâmbit la ora actuală. Dându-se acești bani către SCM și supunându-se normelor noastre interne, îmi este foarte greu să mă pronunț”, a explicat Radu Țoancă, președintele Sport Club Municipal Timișoara.
Care este soluția? Consiliul de Administrație al SCM ar putea asuma o decizie prin care să direcționeze suma direct către clubul de handbal, dar… nu este timp. Reprezentanții clubului trebuie să anunțe, până luni, în 6 iunie, Federația Română de Handbal dacă vrea să meargă la viitoarea ediție a Cupei EHF.
Articole pe aceeași temă:
Jucatorii de la CH Politehnica ameninta ca nu mai intra in teren la meciul din finala mica
Citiți principiile noastre de moderare aici!