Ministerul Educației a anunțat lista finală a universităților care vor primi bani, prin PNRR, în cadrul apelului de proiecte „Construcție infrastructurii universitare pentru campusurile studențești ale viitorului”.
Noile locuri de cazare pentru studenți ar trebui să fie gata până la finalul anului 2025, pentru ca studenții să poată beneficia de ele începând cu 2026.
„Se au în vedere, cu precădere, investițiile care au o dimensiune incluzivă, pentru creșterea numărului de locuri din cămine, dedicate studenţilor proveniţi din medii socio-economice defavorizate, cu dizabilităţi, minorităţi etnice sau din familii monoparentale etc., care vor avea prioritate în obținerea unui loc în campusuri universitare nou construite”, conform Ministerului Educației.
Dintre cele 10 universități care au obținut punctajul minim și se află pe lista finală, șapte dintre ele au fost admise pentru finanțare, celelalte trei fiind pe locurile de rezervă.
Universitatea de Vest din Timișoara a fost admisă pentru finanțare cu proiectul „Viitorul Studenților: Cămine Smart și Sustenabile”, pentru care a obținut punctajul 85.
Universitatea de Științele Vieții „Regele Mihai I” din Timișoara se află pe locurile de rezervă, urmând să primească finanțare în limita bugetului disponibil. Proiectul „Construire Cămin Studențesc cu Facilități Educaționale în Vederea Asigurării unei Infrastructuri Universitare Moderne în cadrul Campusului Universității Științele Vieții Regele Mihai I Timișoara” a obținut punctajul 78.
Celelalte universități din țară care au primit finanțare sunt din București, Constanța, Suceava, Mureș și Iași.
Citiți principiile noastre de moderare aici!