În ultimele trei luni, Asociația Școala Mamei Junior a susținut ședințe de terapie cu copii, care au probleme de echilibru, întârzieri de vorbire, ADHD, autism și multe altele. Printre tipurile de terapii se numără hidroterapia, kinetoterapia, integrarea senzorială și metoda Tomatis.
Asociația a lansat un proiect în cadrul căruia, până în luna decembrie, peste 500 de copii din școlile din mediul rural vor participa gratuit la cursuri de prim ajutor.
Se aproprie de final proiectul, finanțat de Access Foundation, în colaborare cu Liceul „Grigore Moisil” Timișoara, pentru renovarea completă a unei săli de informatică.
O altă acțiune a asociației a fost împărțirea a câteva sute de kilograme de alimente oamenilor care aveau nevoie, cu ajutorul Băncii pentru Alimente Timișoara. Asociația a mai achiziționat, prin fondurile programului Timotion, kituri de testare rapidă a infecțiilor pentru Spitalul de copii „Louis Țurcanu” Timișoara.
„Mai avem câteva achiziții pentru spitale pe rol, dar în ultimul an am avut mari probleme cu furnizorii de echipamente medicale, răspund cu întârziere de săptămâni, chiar dacă este în interesul lor, teoretic, să facă o vânzare.
Schimbă prețul de la ofertă la factură, termenele de livrare sunt mari, astfel încât deși ar părea un proces simplu să cumpărăm un aparat pentru un spital, anul acesta ne-a demonstrat că de la prima cerere de ofertă din martie, livrarea o așteptăm cel mai devreme în noiembrie”, transmite dr. Ioana Vârtosu, fondatoarea asociației.
Asociația Școala Mamei Junior oferă deja de două decenii servicii destinate femeilor însărcinate, proaspeților părinți și copiii acestora. Fondatoarea asociației este dr. Ioana Vârtosu, care a inițiat acest proiect din dorința de a interacționa cu cât mai multe mămici. Au început cu ședințe de gimnastică și cursuri de pregătire pentru femeile însărcinate.
Activitatea asociației s-a extins la evenimente de conștientizare și informare, strângeri de fonduri pentru copii, familii, proiecte și spitale. În prezent, sunt organizate ședințe de terapie, cum ar fi hidroterapie, kinetoterapie, integrare senzorială și metoda Tomatis, destinate copiilor cu nevoi speciale.
Dr. Ioana Vârtosu a fost nominalizată la Gala Omul Anului 2024. Puteți vota AICI.
Citiți principiile noastre de moderare aici!