Discuţiile s-au axat în special pe scăderile salariale din sistemul bugetar, acordul cu FMI, dar şi alte măsuri anti-criză propuse recent de guvern. Organizaţia pentru Apărarea Drepturilor Omului din România, reprezentată de comisar-şef Theodor Raţiu, s-a arătat indignată de măsurile anunţate de Guvernul Boc. „Din câte ştiu eu, statul trebuie să asigure un trai decent cetăţeanului de rând, lucru care nu se întâmplă”, a arătat Theodor Raţiu, care susţine că în România se încearcă distrugerea clasei de mijloc prin desfiinţarea întreprinderilor mici şi mijlocii.
„OADOR nu este de acord cu scăderea salariilor bugetarilor şi cerem demisia guvernului pentru că este incapabil să conducă o ţară”, a mai declarat preşedintele OADOR, spunând că cetăţeanul ar fi trebuit întrebat dacă este de acord cu această măsură, cum se întâmplă în celelalte ţări din Uniunea Europeană.
Doinel Malcoci, liderul sindical din Poliţia Timiş, este de părere că toţi cetăţenii trebuie să intre în sindicate şi să îşi strige nemulţumirile în stradă, pentru că măsura de a scădea salariile este cea mai simplă şi oricine ar fi putut să o ia, spunând că un guvern trebuie să îşi bată capul pentru a ieşi din criză, şi nu să ia decizii pripite.
“Dacă eram în pielea lui Boc, în primul rând nu uitam că parinţii mei sunt ţărani, la fel ca şi ai lui, şi nu eram de acord cu măsura asta, de a sărăci poporul şi mai mult, pentru că oricum suntem o ţară falimentară”, a încheiat Theodor Raţiu.
Citiți principiile noastre de moderare aici!