Timp de o zi, participanții vor avea acces la patru conferințe și cinci workshop-uri, susținute de oameni de știință și de artiști contemporani din România, Germania, Austria și Canada.
Sesiunea va fi transmisă live.
Invitații abordează inovația, în tehnologie și expresie artistică, și impactul acesteia asupra mediului în care trăim. Participarea la conferințe este gratuită, pe bază de înscriere, care poate fi făcută aici https://bit.ly/3o7zJjO.
Temele conferințelor și speakerii:
Arta de a inventa viitorul, Ann Makosinski, fondator Makotronics Enterprises, inventatoare canadiană care la doar 15 ani, a câștigat Târgul științific Google cu invenția lanternei termoelectrice.
Al șaselea simț, Radu Motișan, fondator UradMonitor, analist programator și antreprenor timișorean care a dezvoltat prima rețea globală de monitorizare a poluării, prezentă la nivel mondial.
Tehnologii interactive. Mașina autonomă, Cristian Vesa, domain group leader, HELLA Technical Center Timișoara, specialist în tehnologie radar, preocupat de dezvoltarea megatrendului de conducere autonomă.
Energia, Sebastian Keils, vicepreședinte Program Management Power Electronics Energy Management
HELLA Germania, coordonează dezvoltarea de tehnologii noi pentru mașina electrică, în cadrul unei echipe globale.
Prima parte a zilei le este dedicată elevilor și studenților, care sunt invitați să se înscrie și să participe la o serie de ateliere susținute de reprezentanți ai comunității artistice din Timișoara, dar și din străinătate. O parte dintre workshop-uri se desfășoară online, alta necesită prezență fizică.
Atelierele li se adresează studenților de la facultăți tehnice, precum și celor care studiază arhitectura, arta sau design-ul. Doritorii care îndeplinesc condițiile specificate se pot înscrie aici https://bit.ly/3o7Qhbq.
Secțiunea atelierelor începe la ora 10.00 și toate sesiunile au loc în paralel. Atelierele pot fi urmarite live, pe platforma EXCEED POSSIBILITES de către toate persoanele s-au înregistrat pentru vreuna dintre secțiunile evenimentului.
Ce se va întâmpla la ateliere?
Cum să-ți printezi 3D (aproape) orice, susținut de FOR, în clădirea comunității FABER, din Timișoara, de pe Splaiul Peneș Curcanul, nr. 5. – participanții află despre potenţialul creativ al fabricării numerice şi învaţă cum pot să personalizeze un obiect cotidian şi apoi să îl imprime 3D.
PROGRES 2.0 Scanare și prelucrare 3D, susținut de Asociația Simultan, în fostele ateliere ale Societății de Transport Public Timișoara, de pe bd. Take Ionescu, nr. 83 – va fi realizată o serie de scanari 3D ale utilajelor și uneltelor din atelierele STPT care apoi vor fi procesate cu softuri de editare 3D, testând o soluție de conservare vizuală și revalorificare a unor scenografii imersive și decoruri industriale de tranziție.
PROGRES 2.0 Atelier de tricouri bricolate + tehnici de realitate augmentată (AR), susținut de Asociația Simultan, în fostele ateliere ale Societății de Transport Public Timișoara, de pe bd. Take Ionescu, nr. 83 – participanții vor crea o serie de tricouri inspirate din panourile încă prezente în locație.
Al șaselea simț, susținut de Radu Motișan, fondator URadMonitor, online – studenții participanți vor construi, în cadrul atelierului, un aparat de monitorizare a calității aerului, pe care-l vor programa și asambla, cu punerea în funcțiune a unor senzori.
Inteligență artificială, susținut de Ars Electronica, pe platforma ZOOM – o inițiere și o înțelegere fundamentală a inteligenței artificiale și să ajute la o conștientizare asupra importanței acestui subiect.
Mesagerii spațiului, susținut de Ars Electronica și OMAi (Office for Media and Arts International), pe platforma ZOOM (doar pentru elevi între 16 și 18 ani) – vor participa la la jocuri colaborative și vor urmări proiecții interactive, într-o poveste vizuală care le va dezvălui legătura dintre cercetarea științifică și imaginația artistică.
EXCEED POSSIBILITIES este organizat de Centrul pentru Artă, Tehnologie și Experiment MultipleXity, Faber, proiect pentru comunitatea creativă din Timișoara, susținut prin programul Timișoara Capitală Culturală Europeană 2023, iar HELLA România este sponsor unic, prin HELLA for Education, un program de responsabilitate socială al HELLA România prin care compania susține evenimente, proiecte și instituții de învățământ din comunitățile în care își desfășoară activitatea.
Haideți să vorbim împreună despre viitor. Avem o conferință întreagă pentru asta!
764
Citiți principiile noastre de moderare aici!