După ce gazdele de la Universitatea de Vest au efectuat deschiderea clasică asociată unui asemenea eveniment, participanţii la Noaptea Cercetătorilor au vizitat primul punct de pe ordinea de zi, Facultatea de Fizică a UVT. Participanţi au vizitat laboratoarele de creştere a cristalelor, fizica plasmei, fizica mediului sau conversia solară.
Totuşi, punctul cel mai interesant din itinerariul vizitatorilor a fost deplasarea la ExperimentariumTm, laboratorul de cercetare situat pe malul Begăi, lângă parcul Rozelor, un centru realizat în urma unui parteneriat dintre Universitatea de Vest şi Universitatea Politehnică. Cine nu a ştiut, adică aproape toată lumea, a aflat cum poate fi aprins un bec cu o brichetă şi ulterior stins la fel de uşor, sau cum ajunge o minge mai repede dintr-un punct într-altul, deşi a avut o distanţă mai lungă de parcurs.
Ultimul punct de pe ordinea de zi a vizitei de lucru a fost Observatorul Astronomic, unde elevii au putut admira stelele prin instrumentele aflate în dotare şi au aflat mai multe informaţii despre Univers.
„Noaptea Cercetătorilor”, ce are ca scop să arate publicului larg că cercetătorii sunt oameni obişnuiţi cu o meserie neobişnuită. „Noaptea Cercetătorilor” este un proiect al Uniunii Europene ce se desfăşoară în ultima vineri din luna septembrie în fiecare an în cinci oraşe din România, printre care şi Timişoara.
Citiți principiile noastre de moderare aici!