Pacienta vârstă de 29 de ani din Petroșani a ajuns la Timișoara luni, cu o tumoare în jurul cotului. Femeia are doi copii de care are grijă, soțul fiind plecat în străinătate la muncă. În condițiile în care indicațiile terapeutice în acest caz ar putut duce la amputarea brațului, cauzând un handicap, medicii de la Spitalul Județean din Timișoara și Casa Austria au încercat o abordare mai îndrăzneață, care s-a dovedit a fi un succes. Timp de aproape 12 ore, opt medici ortopezi și chirurgi plasticieni de la Spitalul Județean Timișoara și Casa Austria au operat pacienta și au reușit să îi salveze brațul.
“Astăzi avem câteva ore bune de la finalizarea unei intervenții de reconstrucție după o intervenție care a fost recomandată în prima fază. Este vorba despre o femeie de 29 ani la care s-a dezvoltat o tumoră în jurul cotului. Îndrăzneala de indicație din partea noastră vorbesc de România, indicația era de o terapie oncologică care ar putea ameliora local din punctul de vedere al dezvoltării tumorii, după care să se facă o curățire sau dacă lucrurile se complicau, se putea ajunge la amputație. E o femeie de 29 de ani cu 2 copii, bărbatul plecat în străinătate la lucru, ce s-ar fi întâmplat să rămână cu o amputație, a declarat Gheorghe Nodiți, șeful secției de Chirurgie Plastică din cadrul Spitalului Județean din Timișoara.
Medicii timișoreni au beneficiat de ajutorul medicului Erwin Suher, care profesează în Israel și care are o experiență vastă în cazul acestor tipuri de intervenții.
“Nu aș fi putut reuși să fac așa o operație dacă nu aș fi avut o grupă de oameni care lucrează împreună și se sincronizează. În meseria sta chirurgul ortoped este de multe ori doar o parte și avem nevoie de ajutor, de la chirurgi plastici în cazul acesta. Această muncă în echipă este absolut necesară pentru ca o așa de operație să reușească. Am reușit să extirpăm tumoarea în întregime și i-am dat posibilitatea să funcționeze cu această proteză. Va urma reabilitarea, care nu este o problemă. Este problema chimioterapiei care trebuie stabilită, costul tratamentului este foarte mare și ea are nevoie de el. Nu știu cum va continua acest lucru, îi trebuie ajutor în continuare”, a declarat profesorul Erwin Suher.
Pacienta se simte bine și spune că va încerca să apeleze din nou la autoritățile și populația din Petroșani, care au susținut-o financiar pentru această operație pentru a continua tratamentul de care are mare nevoie.
Citiți principiile noastre de moderare aici!