Primarul Nicolae Robu recunoștea încă de anul trecut că nu mai stinge lumina de Ora Pământului pentru că nu are sens să se producă disconfort, anunțând că Timișoara omagiază pământul altfel. Și anul acesta, oficialii primăriei îi cheamă pe timișoreni să privească cerul prin telescoape și să asculte concerte ale corurilor de copii de la Cantus Mundi sau să urmărească un spectacol cu foc și dans. Cu luminile aprinse.
„Municipiul Timișoara, «Capitala Earth Hour România» în anul 2013, sărbătorește Ora Pământului sâmbătă, 30 martie 2019, între orele 20.30-21.30. Pentru a marca Ora Pământului 2019, municipalitatea timișoreană organizează în Piața Unirii, cu începere de la ora 20, o diversitatea de evenimente. Astfel, la ora 20 vor fi montate telescoape astronomice prin care vizitatorii vor putea observa bolta cerească. Între orele 20.30 și 21.30 vor fi prezente coruri de copii din cadrul programului național Cantus Mundi, iar de la ora 21.30 Amaris Agni va susține spectacolul «Ielele Nopții», un moment artistic ce va îmbina dansul cu focul”, transmit reprezentanții Primăriei Timișoara.
De stins lumina nu mai poate fi vorba în capitala Banatului, oraș care în 2013 a fost „Capitala Earth Hour România”. Primarul Nicolae Robu spunea încă de anul trecut că nu mai este de acord să le producă un disconfort timișorenilor nici măcar prin oprirea iluminatului arhitectural.
„Nu mai stingem becurile, pentru că nu are niciun sens să ne creăm acest disconfort. Noi omagiem pământul altfel, nu credem că este în interesul nimănui să stăm în întuneric o oră. Cetățenii pot să le stingă dacă doresc, dar noi nu. Noi am sărbătorit Ora Pământului de foarte multe ori și putem să nu mai stăm în beznă această sâmbătă. Dacă aproape seară de seară cartiere întregi erau în beznă, acum lucrurile acestea se întâmplă mai rar. Explicația este că s-a intervenit la nivel de infrastructură și s-au cheltuit niște bani așa cum era firesc să se facă de multă vreme”, explica Robu în 2018.
În urmă cu 10 ani, la Sydney, Australia, a avut loc cea mai mare mișcare de mediu din istorie, inițiată de WWF. De atunci, în fiecare an, milioane de oameni sărbătoresc Ora Pământului și atrag atenția asupra impactului pe care acțiunile oamenilor îl au asupra mediului. Și reprezentanții primăriei transmit că „Earth Hour” a devenit cel mai mare eveniment de mediu din istorie.
Articole pe aceeași temă:
http://www.tion.ro/timisoara-nu-mai-stinge-lumina-de-ora-pamantului-dar-sarbatoreste-planeta-robu-nu-are-sens-sa-ne-cream-disconfort/2006769
Citiți principiile noastre de moderare aici!