Vă reamintim, la fel ca și alți primari din țară, edilul Timișoarei a primit o adresă de la Ministerul Finanțelor, prin care este informat că unitățile administrativ teritoriale vor căpăta 60% din cotele din impozitele pe venit, dar vor avea și cheltuieli în plus, „pentru eficientizarea și responsabilizarea autorităților publice locale”.
Planul MF este să pună în cârca UAT-urilor „finanțarea integrală a cheltuielilor descentralizate aferente, aproximativ 6,4 miliarde de lei, sistemului de protecție a copilului, centrelor pentru persoanele cu handicap, drepturilor salariale ale însoțitorilor și indemnizațiilor persoanelor cu handicap, care în prezent sunt plătite de către primării în proporție de 10%, și salarizarea personalului neclerical”.
Detalii găsiți AICI!
La câteva zile de la anunț, primarul Timișoarei a reușit să facă și calculele. Potrivit acestuia, Timișoara rămâne pe minus cu 22 de milioane de lei.
„Veniturile constituite din cota de 60% din impozitul pe venit plus alocările de echilibrare (acestea sunt preconizate a fi ZERO pt. Timișoara pt. 2019) cresc față de 2018 cu 46 milioane lei, de la 366 milioane lei, la 412 milioane lei. Cheltuielile pt. 2019 cresc cu 68 milioane lei, prin delegarea unor plăți sociale suportate până acum de la bugetul central. Așadar: Primăria Timișoara va avea la dispoziție în 2019 pentru investiții mai puțin decât în 2018 cu 22 milioane lei!!!”, a scris Robu pe Facebook.
Nicolae Robu crede că este normal ca fondurile pentru investiții să crească față de 2018 cu cel puțin 20 de milioane de lei. Edilul Timișoarei spune că așa ceva este inacceptabil și că orașul „are nevoie de modernizare și dezvoltare, în continuare”, mai ales că în 2021 va fi Capitală Culturală Europeană.
Articole pe aceeași temă:
[related-post post_id=”2189178″]
Citiți principiile noastre de moderare aici!