Ultima schimbare s-a produs chiar săptămâna aceasta, însă a trecut la limită de votul consilierilor locali.
Printre schimbările propuse în proiectul de hotărâre se numără desființarea Biroului avizare PUZ/PUD, postul de secretar se regorganizează în cel de secretar general, se mai aprobă încă un post de consilier specializat pe achiziții publice, se desființează un post de la Biroul de Comunicare, practic Infocentrul Turistic nu va mai fi în subordinea Biroului de Comunicare, spun sursele noastre.
Robu l-a articulat și pe șeful Biroului Sport-Cultură, Mihai Costa, căruia i-a reorganizat structura în Compartiment Sport, acesta urmând să funcționeze în cadrul Serviciului Școli, Spitale, care se va numi Serviciul Școli, Spitale, Baze Sportive.
Se înființează și Compartimentul Asociații de Proprietari în cadrul Direcției Secretariat General.
Se reduce un post de auditor din cadrul Biroului Audit.
Conform noii organigrame, Primăria Timișoara are 644 angajați, din care 641 în aparatul propriu al primarului, 102 personal contractual și 29 personal contractual de deservire.
În plen, însă, consilierii locali nu au fost foarte convinși de necesitatea acestei noi schimbări, chiar dacă primarul i-a asigurat că totul respectă legea. Cele mai multe discuții au fost legate de dispariția Biroului de avizare PUZ/PUD.
„Este mai adaptabil nevoilor curente. Vă dați seama că nu se poate da o autorizație de construcție fără a se respecta cerințele legii. (…) Nu merg lucrurile bine, de aceea schimbăm organigrama, nu să ne aflăm în treabă. Toate aceste schimbări în lungul timpului sunt expresii ale căutării de mai bine. Nu am nimic altceva în spate. Ați văzut că nu am creat posturi în plus de conducere, nu pentru așa ceva sunt schimbările”, a declarat Robu în plenul consiliului local.
El a dat de înțeles că schimbările nu se vor opri aici, ba chiar intenționează pe viitor să modifice la loc inclusiv schimbările de organigramă propuse chiar de el.
„Vizavi de Direcția de Patrimoniu, nu a fost visul nostru să avem două direcții. Am creat două structuri, care să se ocupe una de patrimoniul dintr-o jumătate de oraș și alta de cealaltă jumătate. Măsura s-a dovedit bună, dar nu este una care să fie de durată eternă, după părerea mea. Odată ce se intră în normal, eu cred că firesc e să avem o singură direcție”, a mai spus primarul în ședința de plen.
Proiectul a trecut la limită, cu 14 voturi „pentru”.
După ședință, primarul a explicat de ce a făcut schimbările la Urbanism.
„Este Serviciul Certificări și Autorizări. Și este un birou certificări conformități PUD/PUZ. La noi s-a păcătuit printr-o segmentare a activității în tot felul de structuri. Asta are dezavantajul că un om dintr-o anumită structură, dacă, la un moment, e nevoie să facă o activitate care nu se regăsește în numele acelei structuri, nu poate face, pentru că asta e. Pe când, dacă lăsăm o structură mai largă, ce cuprinde un număr mai mare de angajați, și pe cei care până acum se ocupau de certificări – conformități cu PUZ-uri, PUD-uri și PUG, și pe cei care se ocupă de eliberarea certificatelor de urbanism, și pe cei care se ocupă de anumite autorizări, atunci noi, în mod dinamic, putem să-i încărcăm, intervenind doar la fișa postului. (…) Ei trebuie să relaționeze între ei. Ca să dai certificat de urbanism, trebuie să verifici dacă este conform cu PUZ-ul. Normal să fie colegi, ca să relaționeze direct. Am considerat că, în momentul în care scrie aici «certificări», se înțelege că e vorba de certificări – conformități cu PUZ, PUD…”, a explicat Robu.
Nici primarul nu mai știe a câta schimbare de organigramă este aceasta, însă ceea ce este sigur este că a existat câte una în fiecare an de când a preluat conducerea Primăriei Timișoara.
„Este a șaptea sau a opta modificare de organigramă, nu știu, tot caut formule. Niciodată nu ajungi la perfecțiune, dar oricum asta este mai bună”, a concluzionat Robu.
Citiți principiile noastre de moderare aici!