La micul dejun ouă roşii, drob cu carne de miel, cozonac, ceai, gem şi margarină, la prânz ciorbă şi sarmale în foi de varză cu mămăliguţă, iar la cină friptură de pasăre cu orez, sufleu de orez cu gem şi ceai. Acesta este meniul pregătit de Paşti pentru pacienţii fără restricţii alimentare, au anunţat reprezentanţii Spitalului Judetean Timisoara. În cazul bolnavilor care nu au voie să mănânce sărat şi cei hepatici va lipsi din meniu drobul.
La Spitalul Judetean vor fi pregătite în jur de 600 de porţii de mâncare, iar printre cei care se vor putea bucura de aceste preparate se numără şi mămicile din Clinica de obstetrică-ginecologie Bega şi pacienţii din Centrul de sănătate mintală.
Program de sarbatori la Spitalul Judetean Timisoara
Pe de altă parte, în această perioadă, programul de lucru la Spitalul Judetean este diferit. Astfel, în Unitatea de Primire a Urgenţelor se va lucra în ture de 12 ore. Pe timpul zilei, pe tură, garda va fi asigurată de trei medici, specialişti şi primari, prin rotaţie, rezidenţi şi asistente. Noaptea vor fi doi medici, unul specialist şi unul primar, rezidenţi şi asistente.
În Ambulatorul de specialitate, vineri, ambele ture vor lucra până la ora 14.00, urmând ca apoi să aibă loc dezinsecţie. Luni, ambulatorul va fi închis, urmând ca marţi să fie reluat programul normal de lucru. Pe secţiile Spitalului Judetean Timisoara, asistenţa medicală va fi asigurată permanent în regim de gardă.
Delia S. Barbu
Citiți principiile noastre de moderare aici!