„Asociația de Dezvoltare Intercomunitară – Polul de Creștere Timișoara va avea, în urma unui concurs deschis, un nou Director General în persoana domnului Ovidiu Megan”, au transmis, miercuri, reprezentanții Primăriei Timișoara. Nu se știe clar ce înseamnă „concurs deschis”, pentru că nici pe site-ul municipalității, dar nici pe cel al ADI, nu au fost făcute publice nici măcar numele candidaților, dacă au fost și alții, darămite rezultatele probelor din competiția pentru o funcție atât de importantă.
Vă reamintim, PMT și ADI făceau public, în martie, că Asociația de Dezvoltare Intercomunitară „Polul de Creștere Timișoara” caută un director general. Candidaturi s-au putut depune până în 11 aprilie, „exclusiv pe adresa de e-mail cabinetprimar@primariatm.ro”, pentru ca până în 14 aprilie să se facă „notarea aplicațiilor scrise”, iar până în 16 să fie organizat interviul și în 16 aprilie să fie desemnat candidatul câștigător.
Așa cum se poate vedea în imaginile alăturate, nu există nicio altă completare la anunțurile de concurs (primul de pe site-ul PMT, al doilea de pe site-ul ADI – n.r.), așa cum se obișnuiește la altele.
Cine este Ovidiu Megan?
Noul director al ADI este descris de primărie ca fiind „unul dintre cei mai respectați universitari din Timișoara, fiind cadru didactic în cadrul Universității de Vest din Timișoara, la Facultatea de Economie și de Administrare a Afacerilor”.
„Are o experiență semnificativă în zona managerială, ca prorector al universității, decan al Facultății de Economie și Administrare a Afacerilor sau director al Departamentului de Accesare și Implementare Proiecte din cadrul Universității de Vest.
Ovidiu Megan este cunoscut și în domeniul organizațiilor non-guvernamentale, fiind unul dintre principalii organizatori ai Flight Festival, singurul festival de muzică, artă și tehnologie din țară.
Experiența lui în domeniul atragerii de fonduri nerambursabile este crucială pentru rolul și scopul Asociației de Dezvoltare Intercomunitară”, ne informează Direcția Comunicare-Relaționare din cadrul municipalității.
Conform site-ului ADI, director general interimar a fost Adina-Cosmina Popovici.
Fritz: Am cea mai mare încredere
Potrivit reprezentanților primăriei, concursul a fost organizat de ADI, deși înscrierile s-au făcut direct pe adresa primarului, edilul fiind președinte al Consiliului Director, iar informarea cu privire la noul director de la ADI „Polul de Creștere Timișoara” a venit de la primărie, nu de la asociație.
„A venit momentul să retrezim această Asociație de Dezvoltare Intercomunitară, care este extrem de importantă în contextul atragerii de fonduri europene și revitalizare a întregii zone metropolitane. Ca președinte al ADI-PCT am cea mai mare încredere că Ovidiu Megan este persoana care are și cunoștințele și experiența necesare pentru a conduce această asociație”, a transmis primarul Timișoarei, Dominic Fritz.
Potrivit aceleiași surse, scopul Asociației de Dezvoltare Intercomunitară – Polul de Creștere Timișoara este cooperarea între unitățile administrativ-teritoriale membre, pentru realizarea în comun a unor proiecte de dezvoltare de interes zonal sau regional, ori al furnizării în comun a unor servicii publice. În acest sens, asociația elaborează, implementează și monitorizează Planul Integrat de Dezvoltare al Polului de Creștere Timișoara, promovează strategia de dezvoltare economică a zonei, atrage investitori străini, obține fonduri nerambursabile pentru dezvoltarea zonei și contribuie la dezvoltarea turismului în zonă.
Din cadrul ADI-PCT fac parte Primăria Timișoara, Consiliul Județean Timiș și alte 19 localități din Polul de Creștere Timișoara.
ADI a fost înființată la propunerea fostului primar Gheorghe Ciuhandu, care a organizat o primă întâlnire în acest sens în anul 2008, motivând că nu vrea să îi scape printre degete banii europeni. Practic, primăriile din asociație trebuie să identifice proiecte comune pentru care să ceară bani de la Uniunea Europeană.
Din punct de vedere administrativ-teritorial, Polul de Creştere Timişoara cuprinde centrul urban Timișoara, Consiliul Județean Timiș și localitățile Dumbrăvița, Ghiroda, Moșnița Nouă, Giroc, Șag, Sânmihaiu Român, Săcălaz, Dudeștii Noi, Remetea Mare, Bucovăț, Giarmata, Becicherecu Mic, Orțișoara, Pișchia, Biled, Fibiș, Ciacova, Pădureni și Șandra.
editor: Amalia Kui
Pe aceeași temă:
Se caută director general la ADI, asociația care se ocupă cu Polul de Creștere Timișoara
Trimite articolul
XDe ce credeti, sau, mai cred inca unii ca se va schimba ceva?
L-am avut prof. E forte tare! Un lider si un manager super!
-
De ce strici bucuria unora de aici? Nu vezi ca nici nu a castigat concursul si deja multi sunt “convinsi” de noul director 🙂
Pleaca ai nostri, vin ai nostri , restul deduce fiecare.
Auzi, cica experienta manageriala la universitatea de vest. Incep sa-l regret pe Robu. Nu sa schimbat nimic, ba din contra.
-
Ovidiu a avut si propria firma de consultanta in business ani de zile…..omul asta chiar stie ce face….
Frizerie in camp liber la urseni sa jonghleze fonduri europene .. de fapt un duplex cu piscina…
De o moralitate exceptionala…asta nu este sotul dnei. Cordea?