„Păcală” e un spectacol cu măşti şi actori la vedere, dramatizare şi regie de Ştefan Sasu după P. Dulfu și I. Creangă, în scenografia lui Emil Grama, pe muzica lui Marius Mihalca.
„Combinat cu elemente de păpuşărie, cu multe elemente etnografice, regăsite în măşti, costume şi decoruri, Păcală e un spectacol plin de culoare, cu valenţe în actualitate. Regăsim aici hazul si isteţimea populară ca un antidot la prostia si lăcomia omenească. Păcală este chintesenţa spiritului românesc: isteţime a minţii, generozitate, compasiune pentru cei năpăstuiţi, sete de dreptate, dar şi viclenie şi, uneori, accente de cruzime. De aceea, este cumva obligatoriu ca fiecare, fie mare sau mai mic, să-i cunoască peripeţiile”, susţine secretarul literar al Teatrului Merlin, Dana Creţu. Spectacolul este recomandat copiilor între 7 şi 15 ani, iar distribuţia îi reuneşte pe actorii Răzvan Munteanu, Doru Maniu, Laurenţiu Pleşa, Adrian Balint, Maria Kristofoletti, Nicolae Pârvulescu, Gina Macovei, Luana Uncruțiu.
De la ora 17, micuţii sunt poftiţi în lumea de basm Fraţilor Grimm, la spectacolul „Albă ca Zăpada” , dramatizare şi regie de Ileana Stana.
”Povestea Albei-ca-Zăpada ne duce cu gândul la perioada în care popoarele germanice vor fi trăit undeva în nordul îngheţat al Europei. Însuşi titlul poveştii ascunde sensul de climă rece, de zonă înzăpezită, care, la un moment dat, este ameninţată cu dezgheţul. Pe acest filon climatic, am încercat să dramatizez povestea Albei-ca-Zăpada şi a Împărătesei venită din ţările calde, ele fiind, de fapt, personificarea celor două aspecte ale climei – una caldă, alta rece. În afară de această interpretare a poveştii, am rămas fidelă textului original”, explică autoarea montării scenice. Spectacolul de animaţie cu păpuşi este potrivit copiilor cu vârste între 3 şi 10 ani. Muzica este compusă de Dan Simion, iar interpreţi sunt Mariana Ivașcu, Maria Kristofoletti, Gina Macovei, Adrian Balint, Doru Maniu, Luana Uncruțiu, Diana Boboc, Laura Miculescu, Laurențiu Pleșa, Angelica Pamfilie, Melinda Feher Jutta.
Citiți principiile noastre de moderare aici!