Pădurea Mea este un proiect destinat pentru început tuturor elevilor din clasele V-VIII din România. Implicându-se și participând la proiectul Pădurea Mea, copiii vor învăța să folosească unelte, să planteze un pom, să recunoască și să identifice diferite specii de copaci, plante sau insecte și cum să manipuleze animale mici, fluturi, melci sau șopârle.
Perioada de desfășurare a proiectului începe în 10 februarie 2020 și continuă cu anul școlar 2020-2021. Începând cu 27 ianuarie și până în 7 februarie școlile și echipele de elevi interesate se pot înscrie în prima ediție a acestui proiect.
Procedura de înscriere și desfășurarea concursului pot fi găsite pe site-ul organizatorului, EcoStuff Romania sau pe pagina de Facebook.
„Beneficiarii direcți ai proiectului sunt chiar copiii implicați care dacă parcurg toate etapele proiectului vor avea o pădure <<a lor>>. Copiii vor avea ocazia să se plimbe prin păduri, să culeagă semințe, să le sădească, sa le îngrijească, iar ulterior să se bucure de roadele muncii lor plantând puieții care vor da naștere unor noi păduri”, transmit cei de la EcoStuff.
Fiecare școală interesată să participe trebuie să își formeze o echipă de cinci elevi sub îndrumarea unui cadru didactic. Aceasta echipă devine ambasadorul proiectului „Pădurea Mea” în școala pe care o reprezintă.
„Cel mai important lucru pe care trebuie să îl facă această echipă este să organizeze o acțiune de plantare de copaci în 21 martie, de Ziua Mondială a Pădurii sau în oricare altă zi din Luna Pădurii, 15 martie – 15 aprilie. Elevii și profesorii coordonatori din primele 10 echipe care reușesc să organizeze cel mai bine această acțiune de plantare de copaci participă gratuit în tabăra organizată special pentru ei în 18-23 august 2020”, transmit organizatorii.
Pentru mai multe informații:
- Email: PadureaMea@ecostuff.ro
- Site: http://www.ecostuff.ro
- Pagina de Facebook: https://www.facebook.com/ecostuff.romania/
Trimite articolul
XPoate se duce Tion pe teren si ne informeaza ce s-a intamplat cu celelalte plantari de puieti, facute de unii voluntari . Mai exista?
Sau iar a trecut turma de oi si cai peste si din munca noastra a ramas numai povestea.
Chiar as fi curios sa stiu, Sau poate cineva dintre cititori da aici niste informatii despre ce s-a ales in puietii plantati in anii treecuti,
Multumes anticipat!
Daca santeti ziar adevarat mergeti in munti si faceti investigatii referitoare la dezastrul provocat de taierea padurilor.
Lasati povestile astea cu plantat pomi s amenzi pentru un brat de lemne luat din padure.
Eu plantez un pom si mafia taie 100 🙂