Palatul Copiilor din Timișoara se modernizează. Instituția a reușit să atragă fonduri europene, pentru a amenaja un laborator modern. Proiectul prevede atât achiziționarea echipamentelor inteligente, mobilierul necesar pentru a le susține, software și alte programe necesare cu licență, dar și instruirea cadrelor didactice.
Pentru instituția din Timișoara, această investiție este una deosebit de importantă. Palatul Copiilor este un loc pe care îl frecventează mulți copii și tineri, tocmai în scopul de a se perfecționa și pentru a-și cultiva pasiunile și talentele.
„Laboratorul inteligent este un pas important pentru modernizarea Palatului Copiilor Timișoara, dar și un mijloc prin care experiența didactică a tuturor profesorilor și a elevilor noștri se va îmbunătăți. Prin acest proiect se va crea un spațiu în care elevii pot ieși din tradițional și pot învăța prin acțiune, colaborare și comunicare ceea ce, cu siguranță, îi va face pe aceștia să aibă mai multă încredere în ei, dar și să își dezvolte abilități de viață importante”, a declarat pentru Tion directoarea instituției, Lavinia Jurcan.
Proiectul cuprinde:
- Achiziționarea de echipamente tehnologice (inclusiv mobilier ergonomic adaptat și integrat specific) pentru dezvoltarea unui laborator inteligent digital, (smartlab) conform OME nr. 3497/2022
- Achiziționarea de conținut educațional care va acoperi domenii din programa școlară și de software/licență cu specific educațional care să asigure distribuirea centralizată, în rețeaua locală, a materialelor didactice pe dispozitive
- Conectarea dispozitivelor din laboratorul inteligent la rețeaua de comunicații a unității de învățământ
- Instruirea cadrelor didactice pentru utilizarea echipamentelor aferente conceptului de laborator inteligent digital integrat prin 2 sesiuni de instruire
Proiectul vizează de asemenea creșterea accesului la educație pentru grupurile vulnerabile și combaterea excluziunii sociale, absenteismului și abandonului școlar.
Proiectul se desfășoară în perioada decembrie 2023 – ianuarie 2025, iar valoarea totală a contractului de finanțare fiind de aproape 300.000 de lei (peste 60.000 de euro), fonduri nerambursabile din partea Uniunii Europene – Următoarea Generație UE.
Palatul Copiilor Timișoara are înmatriculați peste 5.000 de copii, la cele peste 40 de cercuri pe care le desfășoară gratuit, atât la sediul de pe Calea Martirilor din Timișoara, dar și la cluburile din Jimbolia și Buziaș.
Oferta completă a cercurilor Palatului Copiilor Timișoara o puteți vedea AICI.
Trimite articolul
XDaca asa arata Palatul Copiilor in Timisoara… s-a terminat totul. Probabil daca era sediu de partid era central si arata impecabil…