„Sunt foarte bucuros că iată, un proiect mai vechi, acela de iluminare artistică a Palatului Lloyd, care reprezintă Palatul Administrativ al Universităţii Politehnica din Timişoara, Rectoratul, aşa cum este el cunoscut, a ajuns să fie pus în valoare aşa cum merită. Avem de-a face cu una dintre cele mai frumoase clădiri ale oraşului nostru. Poate cu treburi, trecând în grabă pe aici, niciodată nu am stat să analizăm ce sculpturi deosebite sunt pe frontispiciu, dar şi pe părţile laterale ale acestui palat”, a explicat primarul Nicolae Robu, care a inaugurat luni seara, pe ploaie, iluminatul arhitectural al Palatului Lloyd. De altfel, aceste lucrări, făcute integral din fonduri private, au fost bifate de edil ca făcând parte din cele 80 de realizări ale sale din primul an de mandat ca primar al Timişoarei…
„Lucrarea este inclusă în primele 80 de realizări. Eu am selectat 80 pentru că mi-am dat seama că este obositor să citeşti o listă cu mai mult de-atâtea realizări şi aşa eu cred că sunt multe şi aş vrea să văd rapoarte cu realizările şi din partea altora. Este o realizare a mandatului Robu. Dacă cineva o contestă nu-i nicio problemă. Suntem într-o societate democratică (…) Ca principiu chiar mi se pare că este o realizare cu atât mai remarcabilă cu cât a fost făcută din banii privaţi care au venit urmare a unei idei, urmare a unui demers al meu”, a mai declarat Robu.
De ce s-a ales să fie iluminat arhitectural Palatul Lloyd, rectoratul UPT, şi nu Palatul Culturii, clădirea Operei? „Asta a fost repartizat, toate sunt importante…”, a explicat Olimpia Moica, directorul general al AEM, compania care a sponsorizat lucrările de iluminat arhitectural în acest caz.
Se sponsorizeaza lucrarile de iluminat la rectoratul UPT, la Opera nu!
Citiți principiile noastre de moderare aici!