Autori în vogă, volume premiate, albume de artă, dicţionare în limbi de a căror existenţă aproape că uităm, literatură de budoar sau lucrări tehnice, enciclopedii, cărţi de colorat şi romane poliţiste, orice gust, interes sau poftă de lectură îşi găseşte răspunsul în oferta celor peste 20 de expozanţi (edituri, librării, fundaţii culturale) ai primului Bookfest în urbe. Şi totuşi, la ora deschiderii Salonului de carte, cititorii puteau fi număraţi pe degete. Drept e că nici „gheşefturile” căutate de mulţi pasionaţi de lectură prin marile târguri de carte nu dau pe dinafară. Chiar dacă la câteva edituri se mai fac discounturi până la 20% , iar la un pavilion se găsesc cărţi pentru copii la preţul de 1 leu, cele mai multe dintre cărţile din Bookfest sunt oferite la aceleaşi preţuri ca în librării.
Imediat după ce Constantin Ostaficiuc, preşedintele Consiliului Judeţean Timiş, a tăiat panglica inaugurală, a avut loc primul eveniment editorial în Bookfest Timişoara: lansarea volumului „Ultimul canibal. Jurnal de antropolog” (Cartea Românească) de Hanna Bota, prezentat de prof.dr. Cornel Ungureanu, preşedintele filialei Timişoara a Uniunii Scriitorilor din România.
Programul anunţat al primei zile a Salonului a mai cuprins lecturi publice cu scriitori din Timişoara şi prezentarea volumelor „Când finanţa subminează economia şi corodează democraţia” (Polirom) de Daniel Dăianu, „Atelierele romane de mărgele de la Tibiscvm” de Doina Benea şi „Geneza comicului în limba română” (Excelsior Art) de Claudiu T.Arieşan, în prezenţa autorilor. Tot joi a fost programată şi întâlnirea cu Vaclav Havel, în filmul lui Petr Jancarek, „Prague- Castle”.
Salonul Bookfest este deschis la CRAFT până sâmbătă, 17 martie 2012, timp berechet pentru dedulciţii la lectură să dea năvală în bastioanele de carte.
Citiți principiile noastre de moderare aici!