Anul acesta, Aquatim a derulat proiectul „Eficiența energetică și utilizarea energiei din surse regenerabile pentru consum propriu la nivelul companiei Aquatim”. Acesta a presupus realizarea a două parcuri fotovoltaice la Stația de epurare a apei uzate și la Stația de tratare a apei Urseni, din Timișoara, cu o capacitate totală nou instalată de producere a energiei electrice de 1.650 kWp.
Valoarea totală a investiției a fost de aproximativ 9,9 milioane lei, din care peste 9,3 milioane lei fonduri nerambursabile.
Potrivit reprezentanților Aquatim, obiectivul general al proiectului l-a reprezentat îmbunătățirea eficienței energetice prin utilizarea energiei din surse regenerabile pentru consum propriu la nivelul Aquatim în cele două locații propuse pentru implementare.
Panourile fotovoltaice au fost instalate în ambele locații, sistemul este funcțional, iar de scurt timp a început să producă energie „verde” pentru Aquatim. Se estimează că în urma acestei investiții, se vor produce 2.281 MWh/an energie electrică din surse regenerabile și se va constata o scădere anuală a gazelor cu efect de seră cu 752,56 tone CO2/an.
Infrastructura realizată în cadrul acestui proiect este administrată de către Aquatim, iar planul de mentenanță este implementat de către un furnizor acreditat.
Anul acesta, Aquatim a luat, din nou, laurii excelenței, în zona economică pe care acționează și activează: locul I la categoria Întreprinderi Mari, domeniul „Captarea, tratarea și distribuția apei”.
Premiul a fost oferit de Camera de Comerț și Industrie a României, în cadrul evenimentului de la București dedicat Topului Național al Firmelor. Acest top este un reper incontestabil pentru mediul de afaceri.
Trimite articolul
XAsa e, viitorul apartine energiei verzi, numai nu inteleg de ce e dit’ai batalia pe resursele energetice poluante din zona polului nord, nu inteleg de ce gpl-ul american scump ca baiul e ok, nu inteleg cine, cand, cu ce costuri si de unde bani va adapta retelele de transport si distributie a energiei electrice la energia asta verde intermitenta, in ce se va stoca ea energia verde, cat de periculos o fi sa bagi hidrogen pe tevile de gaz, nu inteleg nici cum daca reduce europa co2-ul la jumatate asta salveaza planeta dat fiind ca per total inseamna o reducere cu doar 3,5%… Dar nu trebuie sa inteleg eu, e suficient sa am incredere in autoritatile care imi vor binele…