Parcul Lunei a fost finalizat, anunță reprezentanții Primăriei Timișoara. Proiectul este unul dintre cele 12 câștigătoare ale campaniei „Timișoara decide!”, bugetarea participativă a primăriei, din 2023.
În ultimii 30 de ani, suprafața pe care a fost amenajat parcul a fost neîngrijită și folosită pe post de parcare sau rampă ilegală de deșeuri.
„Este un proiect pe care îl consider model pentru cum administrația împreună cu timișorenii fac din oraș un loc unde ne place să locuim. Le mulțumesc pentru spiritul civic și implicare celor din zonă. Am transformat un teren viran într-o zonă verde pentru întregul cartier: și pentru copii, și pentru părinți și bunici. Continuăm cu strategia noastră de înverzire a Timișoarei și de a crea spații verzi pentru comunitate în cartierele orașului”, a spus primarul Dominic Fritz.
Materiale naturale și fazele lunii
Reprezentanții primăriei țin să menționeze că, printre materiale naturale folosite, se regăsește și unul dintre platanii îndepărtați recent din Parcul Catedralei, din motive de siguranță. Arborele a fost folosit pentru amenajarea de locuri de odihnă și a unor elemente decorative.
În total, în noul parc au fost plantați 121 de arbori și 2.900 de arbuști și plante perene, pe o suprafață de 2.000 de metri pătrați, A fost instalat mobilierul urban din lemn și în această săptămână ajung și se montează coșurile de gunoi.
„Conceptul de amenajare este conturat în jurul ideii de fazele Lunii, realizat prin linii circulare, cu rondouri și alei care vor păstra direcțiile existente, folosite de locuitorii din zonă. (…) Reamintim că ultimul parc nou din Timișoara a fost Parcul Uzinei, inaugurat în 2009”, au mai ținut să menționeze reprezentanții primăriei.
Vă reamintim, în 2023, campania de bugetare participativă „Timișoara Decide!” a ajuns la a doua ediție, noutatea față de prima ediție constând într-o categorie dedicată proiectelor pentru zonelor defavorizate: Kuncz, Fratelia, Polonă și Ronaț. Bugetul total a fost de 4,2 milioane de lei – 1,2 milioane de lei strict pentru zonele defavorizate –, fiecare proiect primind maximum 500.000 lei, cu TVA. Timișorenii au depus, în total, 117 proiecte, dintre care 41 au fost declarate eligibile, iar 12 au fost selectate pentru finanțare, în urma votului public.
Trimite articolul
XDa in zona defavorizata Lipovei nimic nu s-ar face!
-
pai a depus careva proiect ?……
-
dap, a facut robu proiect de comex sportiv cu bazine de inot, terenuri de sport, lic de joaca, parc. ba chiar donimic frig a semnat contractul cu firma ce a castigat licitatia! apoi… frig a zis ca lasa, sa nu se mai faca. apoi firma a dat in judecata primaria. si firma a castigat… asa ca… trebuia sa fie gata in 2022, dar va fi in 202x. asta pot useristii si donimic frig, sa blocheze proiecte, sa piarda bani europeni, sa piarda procese… si sa “amenajeze” un miniparculet de 2 lei in prag de alegeri. iar sustinatorii useristi stiu sa comenteze aiurea pe internet.
-