Proiectul „Parcare supraterană cu acces de pe strada Timiș și strada Ulmului” va ajunge în plenul Consiliului Local Timișoara pentru aprobarea documentației tehnico-economice, faza SF, a indicatorilor tehnico-economici şi a devizului general, după ce primarul Dominic Fritz a semnat documentațiile necesare înaintării proiectului de hotărâre. Valoarea totală a investiției este de 18.778.657 lei (aproximativ 3,8 milioane de euro), inclusiv TVA, sumă alocată de la bugetul local.
Astfel, vor fi amenajate 154 de locuri de parcare, amplasate astfel :
- la parter: 29 de locuri de parcare (2 pentru persoane cu dizabilități, 2 pentru încărcare electrică);
- la etajul 1: 40 de locuri de parcare (2 pentru persoane cu dizabilități);
- la etajul 2: 40 de locuri de parcare (2 pentru persoane cu dizabilități);
- pe terasă: 42 de locuri de parcare (2 pentru persoane cu dizabilități);
- 3 locuri sunt poziționate în exteriorul clădirii.
„Investiția va fi realizată pe un teren liber de construcții, având funcțiunea de parcare la sol. Durata de realizare a investiției este de 31 de luni, de la data ordinului de începere, din care 6 luni proiectare, 1 lună pentru derularea procedurii de achiziție, iar durata de execuție estimată este de 24 de luni”, transmit reprezentanții primăriei.
Ideea unei parcări supraetajate în zonă este mai veche
S-a vorbit prima dată despre un proiect de amenajare al unei parcări supraetajate pe strada Ulmului încă de acum câțiva ani, după ce aici, în 2019, au fost dărâmate câteva zeci de garaje. La documentația pentru ce trebuia să fie prima parcare supraetajată din oraș se lucra încă din 2018, iar în aprilie 2020, primăria a și prezentat un „studiu de fezabilitate” care propunea, în principiu, tot o amenajare cu două etaje. Numărul de locuri de parcare era ceva mai mic, 107. Mai mic era și prețul estimat, de 8,5 milioane de lei (1,7 milioane de euro). Municipalitatea nu excludea nici varianta unei construcții cu patru etaje.
Până la urmă, în mai 2020, s-a hotărât ca cel puțin temporar să fie realizată o parcare la sol în zonă, iar de atunci a rămas așa. Acum, propunerea din urmă cu trei ani a fost pusă în mișcare, nu înainte de a fi adăugată proiectului și terasa de la ultimul nivel.
Pe aceeași temă:
Garajiada lui Robu, acum și în cartierul Dacia! 39 de garaje puse la pământ
Parcarea etajată din Dacia costă aproape 2 milioane de euro. Primăria are studiul de fezabilitate
Trimite articolul
Xhai , facem pariu ca dupa ce se gata parcarile, ele vor fi goale?…romanu’ vrea sa parcheze gratis…si in buricul targului. asa ca strazile si trotoarele vor fi pline pe mai departe de masini
bani aruncati pe fereastra
-
mai depinde si de amenda pentru parcat aiurea pe trotuare😂🤣🤪 statul e din ce in ce mai militienesc(incluzand aici si diversi “cetatenii”)
despre militie:
“Noua forța polițienească a apărut odată cu începutul istoriei sovietice, bolșevicii intenționând să asocieze noua forță polițienească a regimului cu organizarea autonomă a popülației pentru impunerea legii, în scopul politic de a o deosebi de „poliția cu caracter burghez”. Numele original al miliției a fost Miliția muncitorilor și țăranilor și a fost creată în 1917. ”si cum trotinetistii par chititi pe a rezolva😂🤣😂🤣 totul prin amenzi… in aplauzele a diversi “cetateni” care asa inteleg ei ideea de stat…
#omeleto / utopia
#🤪
Foarte bine. Cat mai multe parcari supraetajate in cartiere.
IN aceeasi ordine de idei puteti muta bazinul de inot si sala de gimnastica sa la scoateti din cea mai aglomerata zona din oras sa le mutati in zone mai libere si acolo de asemenea puteti face o parcare supratetajata si ai mare
Vrajeala de 2 lei, doar ca sa mai prosteasca lumea ca ii mai voteze pt inca 4 ani. Doar ca … de data asta ne-am prins.