Parteneri la „Săptămâna nZEB Timișoara 2023” sunt, pe lângă primărie, și Universitatea Politehnica Timișoara, Asociația Portic, Clusterul pRO-nZEB și INCD URBAN-INCERC. Principala temă a evenimentului, care de altfel este înscris și în agenda Timișoara Capitală Europeană a Culturii în 2023, o reprezintă clădirile cu consum de energie aproape egal cu zero (nZEB).
„Pe parcursul celor patru zile, participanții vor avea ocazia să asiste la prezentări, ateliere de lucru, activități practice și demonstrative, precum și să efectueze vizite pe șantiere care evidențiază prezentul și viitorul clădirilor nZEB în România. Accesul vizitatorilor este gratuit, iar înregistrarea pentru activități specifice este disponibilă pe pagina evenimentului”, explică reprezentanții primăriei.
„The nZEB Roadshow”
Evenimentul de la Timișoara face parte din proiectul-mamă „The nZEB Roadshow”, finanțat prin programul HORIZON 2020 al Uniunii Europene. Pe lângă Timișoara, din acesta fac parte și orașele București, Brașov, Iași și Cluj-Napoca.
Tocmai de aceea, la evenimentul care se va desfășura în Parcarea Modex, vor participa profesioniști și consultanți din domenii tehnice specifice activităților de eficientizare energetică, autorități publice și reprezentanți ai mediului academic. Agenda evenimentului poate fi consultată AICI.
„Săptămâna nZEB Timișoara 2023 reprezintă un pas important în direcția unui viitor sustenabil și a unui oraș mai verde. Clădirile cu consum redus de energie și tehnologiile sustenabile joacă un rol crucial în îmbunătățirea calității vieții și protejarea mediului înconjurător”, mai țin să precizeze reprezentanții primăriei.
Trimite articolul
XNu vreti voi sa faceti atelierul asta intr-un parc ? Nu deranjati nici traficul, e mai frumos la verdeata ….
Ah, face planul de terorizare a burghezilor nenorociti care si-au permis o masina.
“precum și să efectueze vizite pe șantiere care evidențiază…”
dap. disperare mare.
#🤪
La cat e de urâtă/ comunista e clădirea Modex, nu ne deranjează, mereu ocolim zona, face rau la partea vizuală.
Vrem schimbare, vrem să fim in pas cu Europa!
Cand?!
-
Chestie de gusturi. Mie imi place cladirea, in schimb imi provoaca repulsie trotuarele sotron. Modificarea cladirilor ca sa arate “ca afara” s-ar putea sa stea pe lista de asteptare cateva generatii bune. Si tot chestie de gusturi, eu admir “afara” cladirile vechi, unele dintre cele noi imi par ok, altele nu. De exemplu as fi preferat sa vad vechea gara centrala din Berlin in loc de cea noua. Dar in nici un caz nu ocolesc o zona pentru ca imi face rau la “partea vizuala”. Weekend bun!
-
Clădirea e neschimbata de la Revoluție, un pic de actualizare nu ii strica, pt ca, nu e o clădire istorică, în stil baroc sau secession, ca sa aiba nevoie doar de reconditionare/ restaurare/ renovare.
-