Tăbliile de pe blocuri, prin care şoferii sunt avertizaţi că sunt parcări pentru locatari, au fost observate, marţi, şi de primarul Nicolae Robu, prezent pe strada Orşova pentru inaugurarea unor lucrări de modernizare. „Trebuie să vedem ce-i cu ele, îşi mai fac şi oamenii parcări ecologice, să ştiţi…”, a spus, într-o primă fază, edilul. Ulterior, primarul a văzut că există un panou pe care scrie că respectiva parcare se află în administrarea primăriei, a Direcţiei de Mediu, şi în întreţinerea firmei Cruzeiros SRL, care a amenajat mai multe astfel de parcări ecologice în oraş în timpul administraţiei Ciuhandu. Parcări care numai ecologice nu sunt, având în vedere că în multe nu mai este fir de iarbă, ci sunt gropi, pământ şi noroaie atunci când plouă…
„E făcută de Direcţia de Mediu? Da, dar nu de când sunt eu primar…”, a adăugat Robu.
Oricum, pe respectivul panou scrie că „parcările ecologice sunt destinate în principal riveranilor, dar şi autovehiculele în trecere au dreptul de staţionare în acest spaţiu, în cazul în care nu au alte posibilităţi de parcare”. În plus, se precizează că „este interzisă delimitarea sau personalizarea, cu orice fel de metodă, a locului de parcare din cadrul acestei parcări ecologice” şi „nu se permite niciunei persoane fizice sau juridice reclamarea dreptului de proprietate asupra unui spaţiu din cadrul parcării”. În respectivul perimetru nu se percep taxe pentru staţionare şi este interzisă blocarea accesului în parcare.
Reprezentanţii Poliţiei Locale spun că locurile de parcare nu pot fi rezervate decât cu avizul Comisiei de circulaţie de la nivelul primăriei, că vor verifica situaţia şi, în cazul în care nu există un astfel de aviz, iar tăbliile de pe blocuri au fost puse de către oamenii din zonă aceştia vor fi obligaţi să le dea jos, ba chiar riscă amenzi.
„Potrivit HCL 371/2007 modificată, rezervarea locurilor de parcare pe carosabil sau domeniul public fără avizul Comisiei de circulaţie din cadrul Primăriei Municipiului Timişoara şi semnalizarea acestora cu altfel de însemne, marcaje sau dispozitive decât cele agreate de Comisia de circulaţie se sancţionează cu amenzi de la 800 la 1.500 de lei. Poliţiştii locali din cadrul Serviciului Circulaţie Rutieră au fost astăzi pe strada respectivă, au efectuat fotografii la faţa locului, fiind vorba de locatarii Blocului 111, Scările A şi B. Se va lua legătura cu reprezentanţii Asociaţiei de proprietari pentru a stabili dacă deţin sau nu vreun aviz. În cazul în care nu există niciun document în acest sens, vor fi luate măsurile legale în vigoare”, au arătat reprezentanţii Poliţiei Locale Timişoara.
Nu mai vorbim despre modul în care a fost realizată parcarea respectivă, având în vedere faptul că există un ordin al ministrului Sănătăţii care interzice amenajarea de parcări în imediata apropierea a imobilelor de locuit, sub ferestrele oamenilor, în acest caz parcarea ecologică fiind lipită de bloc…
Citiți principiile noastre de moderare aici!