Contractul pentru modernizarea Parcului Civic a fost semnat la începutul lunii noiembrie a anului trecut. Licitația primăriei fusese câștigată de asocierea Elf Road SRL și D&C Garden Design SRL, cu o ofertă de 5,6 milioane de lei cu TVA, adică aproape 1,2 milioane de euro.
Acces restricționat
Amplasamentul a fost predat în decembrie 2019, când oficialii primăriei anunțau că începe și organizarea de șantier, în plină iarnă. La acea vreme, reprezentanții PMT nu știau să ne spună dacă parcul va fi împrejmuit cu gard sau se va lucra deschis.
„După ce predăm amplasamentul, se va face organizarea de șantier. Vom vedea ce se va restricționa. Parțial se va restricționa accesul, fără îndoială, dar nu vă pot spune acum ce și cum. Mai departe este treaba firmei să-și organizeze șantierul și să stabilească ce se poate accesa în continuare și ce nu”, ne spunea primarul Nicolae Robu.
Au apărut muncitorii
Suntem aproape în martie, iar muncitorii abia acum și-au făcut apariția în parcul din centrul Timișoarei. Aceasta cu toate că vremea a ținut cu ei și s-ar fi putut lucra încă din ianuarie.
Accesul nu a fost interzis, însă trecătorii nu mai pot folosi toate aleile. De exemplu, trotuarele de pe partea cu Bd. Brătianu și de pe Michelangelo sunt inaccesibile. Se poate merge doar prin fața Sălii 2 a Teatrului Național și deocamdată se mai poate merge de la Banca Națională spre Piața Sf. Gheorghe. Se lucrează deja la montarea plăcilor de pavaj, dar numărul muncitorilor nu este deloc mare.
Apare și o fântână ornamentală
Se discută de ani buni despre modernizarea Parcului Civic. Licitația a fost una cu probleme, din cauza unei firme nemulțumite. Lucrările erau estimate la peste 1,5 milioane de euro, dar au fost atribuite la 1,2 milioane de euro.
Lucrările includ modernizarea a 21.866 metri pătrați de alei dalate, alei asfaltate, alei cu pavele tip frunză, alei și piațetă, pavate cu lespezi de piatră, 82 de stâlpi de iluminat cu două corpuri, patru pergole, 115 bănci din lemn, cinci bănci din piatră, două „bănci circulare Sole” și două rastele de biciclete. Va apărea și o fântână decorativă și vor fi plantați 964 de arbori și arbuști, respectiv 3.762 fire de trandafiri. Încă nu se știe dacă vor fi tăiați și copaci.
Șantierul trebuie să țină doar șase luni.
Parcul Civic are o istorie foarte scurtă, iar reabilitarea lui va marca refacerea completă a spațiilor verzi din zona centrală a Timișoarei. Aproape întreaga suprafață a acestuia a fost incinta uneia dintre cele mai mari cazărmi militare din Europa, situată în vecinătatea cetății Timișoarei, care a fost menținută până după Al Doilea Război Mondial. Dezafectarea acesteia a început prin 1956, pentru multă vreme parcul de astăzi fiind doar… un câmp de moloz.
Articole pe aceeași temă:
Încep lucrările de 1,1 milioane de euro în Parcul Civic. Primăria predă amplasamentul
Trimite articolul
XAu inceput cu “lucrarile in forta”… dar parcul, ca toate celelate proiecte ale primariei Timisoara, va fi terminat dupa 12 luni.
Oricum peste 6 luni va fi luna August si Timisoara va avea alt primar !!!
-
Dupa ce incep sapaturile si se vor gasi zidurile fostei cazarmi vor incepe lucrarile arheologice care vor dura luni bune.
Va incepe anul 2021 cand Timisoara va fi capitala culturala europeana si parcul tot santier va fi.Bravo !
Da este bine ce au făcut dar trotuarele din exterior unde pietoni sunt obligați să circule printre mașini nu s-au gândit să îl lase o bucată jumate din el doar !?! Ce nu se prindea asfaltul dupaia daca au ghinionul să de-a peste un pieton mașina că nu avea pe unde sa meargă să vezi ce despăgubiri trebuie sa de-a primăria ! Bafta la făcut totul repede și la sifonat banii publici !? Pe repede înainte așa se fac banii sa nu uitați să spargeti dupaia pt că ați uitat fire etc ?
Nu va fi gata in 6 luni, poate 66 luni, vor gasi o gramada de ruine si pietre pe care trebuie sa le mangaie arheologii
Alin pe post de baba Vanga.
Cateva amanunte:
1) Elf Road SRL si D&C Garden Design SRL apartin de fapt aceleiasi familii (sot-sotie).
2) Lucrarea a inceput la sfarsitul lui decembrie 2019, deci cele 6 luni se termina la sfasitul lui iunie 2020.
3) Ceasul Floral nu face parte din contract si nu va fi renovat.
Si parcul de vizavi -este inconjurat si inchis de luni intregi, dar nu misca o frunza acolo!
Bataia de joc continua la Timisoara cu acest individ toxic numit Robu.
Ca si in cazulParcului Central, se vor cheltui milioane de euro si va avea intarzieri cu anii.
Robu, pleaca odata acasa!
Asta ne lipsea: tichia de margaritar!
Daca tot se apuca puteau sa faca o parcare subterana sub o parte din parc!
1.2 milioane euro cateva trotuare?