Sunt șase luni de când Parcul Civic, aflat de-o parte și de alta a Bd. I. C. Brătianu, a fost predat firmei care a câștigat licitația pentru modernizare. Reprezentanții primăriei ne spuneau atunci că se face rapid organizarea de șantier.
„După ce predăm amplasamentul, se va face organizarea de șantier. Vom vedea ce se va restricționa. Parțial se va restricționa accesul, fără îndoială, dar nu vă pot spune acum ce și cum. Mai departe este treaba firmei să-și organizeze șantierul și să stabilească ce se poate accesa în continuare și ce nu”, explica prin decembrie 2019 edilul orașului.
O lună de când s-a dat ordinul de reîncepere
Nu s-a întâmplat mare lucru, iar abia la sfârșitul lui februarie 2020 s-a făcut împrejmuirea și au apărut primii muncitori. Aceștia au început să scoată dalele vechi de pe alei, dar au plecat curând de pe șantier. Au venit pandemia de coronavirus și starea de urgență, iar cele două firme care lucrează acolo au putut sista lucrările. A trecut starea de urgență, astfel că în 18 mai s-a dat ordin de reîncepere a lucrărilor.
La fix o lună de când, teoretic, s-au reîntors la treabă, muncitorii nu prea pot fi văzuți pe șantier. Nici vremea nu prea ține cu ei. În afară de aleile de pe care a fost luat pavajul, câteva șanțuri și niște mormane de pământ nu putem vedea altceva în spatele Sălii 2. Eventual câte un timișorean care își plimbă animalul de companie, pentru că plasa care înconjoară șantierul este căzută pe alocuri.
Primăria Timișoara a semnat contractul pentru modernizarea Parcului Civic la sfârșitul lui noiembrie 2019. Licitația primăriei fusese câștigată de asocierea Elf Road SRL și D&C Garden Design SRL, cu o ofertă de 5,6 milioane de lei cu TVA, adică aproape 1,2 milioane de euro. Termenul de finalizare din contract este de 6 luni.
Fântână ornamentală și trandafiri
Despre modernizarea parcului de pe Bd. Brătianu se vorbește de ani buni. Municipalitatea a reușit să găsească cu greu constructori, pentru că licitația a fost una cu probleme.
Documentația PMT vorbește despre modernizarea a 21.866 metri pătrați de alei dalate, alei asfaltate, alei cu pavele tip frunză, alei și piațetă, pavate cu lespezi de piatră, 82 de stâlpi de iluminat cu două corpuri, patru pergole, 115 bănci din lemn, cinci bănci din piatră, două „bănci circulare Sole” și două rastele de biciclete. Va apărea și o fântână decorativă și vor fi plantați 964 de arbori și arbuști, respectiv 3.762 fire de trandafiri. Încă nu se știe dacă vor fi tăiați și copaci.
Parcul Civic are o istorie foarte scurtă, iar reabilitarea lui va marca refacerea completă a spațiilor verzi din zona centrală a Timișoarei. Aproape întreaga suprafață a acestuia a fost incinta uneia dintre cele mai mari cazărmi militare din Europa, situată în vecinătatea cetății Timișoarei, care a fost menținută până după Al Doilea Război Mondial. Dezafectarea acesteia a început prin 1956, pentru multă vreme parcul de astăzi fiind doar… un câmp de moloz.
Articole pe aceeași temă:
Parcul Civic, în sfârșit în șantier. Trebuie să fie gata în șase luni
Încep lucrările de 1,1 milioane de euro în Parcul Civic. Primăria predă amplasamentul
Trimite articolul
XS-au terminat banii si primaria asteapta noi incasari de taxe in septembrie…. plus ca vin alegerile locale si trebuie bani pentru campanie electorala!
Rrobu macar face “ceva”! :))))
Ce bine seamana cu lucrarile de la Parcul Central: inchidem, facem ceva, apoi pauza. Ca si la podurile din Iosefin. Aici lucreaza “o asociere de doua firme” cu sediul la aceeasi adresa si cu aceiasi patroni.
Edilu-debilu loveste in forta din nou!
este vreo lucrare demarata de edilu-debilu care sa fi fost realizata la termen si fara scandal (depasiri de buget)? NU.
Primarul ZERO nu se dezminte!
Adio frunzis. Adio copaci. Deja s-a anuntat vom aveam trandafiri ca in rozelor. HuHahaaHhhaa. Intretinuti dupa stilul primarului.