După ce pe perioada iernii lucrările au fost sistate, în aceste zile se lucrează intens la reamenajarea şi modernizarea Parcului Copiilor „Ion Creangă”. După ani de aşteptări în care locul a fost lăsat în paragină, oficialii municipalităţii estimează că parcul va putea fi redeschis în luna mai.
„Suntem peste grafic. Nădăjduim ca la sfârșitul lunii aprilie, începutul lunii mai să putem finaliza lucrările. Suntem legați de niște termene. Sperăm că firma care produce jocurile, din Elveția, le va livra în termen şi atunci, în prima decadă a lunii mai, să ne putem folosi de aceste jocuri pentru a aduce copiilor o altă lume, lumea jocurilor și lumea parcului copiilor pe care îl visăm și noi deja, cei maturi, de atâta timp. Forțele care sunt angrenate în lucrări depășesc în prezent 500 de oameni, având în vedere că lucrează trei firme, Horticultura, Drufec și Conselectrica. Cred că vom face față dacă și timpul va ține cu noi”, ne-a declarat şeful Direcţiei de Mediu a Primăriei Timişoara, Vasile Ciupa. Potrivit purtătorului de cuvânt al Primăriei Timişoara, Flavius Boncea, valoarea lucrărilor se ridică la 2.000.000 de euro, dar directorul de la Mediu spune că banii alocaţi pentru acest obiectiv nu ajung pentru că au apărut probleme noi pe parcurs. Consilierii locali vor avea pe ordinea de zi a şedinţei de marţi un proiect de hotărâre care prevede suplimentarea fondurilor pentru Parcul Copiilor. Având în vedere că unele jocuri depăşesc înălţimea de 8 metri – de exemplu caruselul care va fi amplasat în parc şi farul care se poate vedea deja dinspre Podul Michelangelo – se doreşte îngroparea în subteran a unor cabluri de curent.
„Există o problemă care nu a fost rezolvată, este vorba de linia electrică aeriană care vine de pe strada Pestalozzi și trece parcul, sunt fire neizolate, e o linie veche. A doua linie, tot neizolată, vine din spatele fostei case a lui Ceaușescu și merge până în spate la fostul Palat al Copiilor. Dorim să le trecem în subteran. (…) De asemnea, am solicitat toate fondurile necesare pentru ca în această zonă să putem pune și o stație trafo care să deservească Parcul Copiilor și Parcul Rozelor și să nu fie probleme în funcționarea viitoare. Suma despre care discutăm este undeva peste 200.000 de euro pentru lucrările în plus. Legea permite suplimentarea cu până la 20 la sută din valoarea contractului”, a adăugat Ciupa. Mai exact, se cere suplimentarea fondurilor cu 1.283.000 de lei, potrivit proiectului de hotărâre care urmează să fie supus spre aprobare.
Parcul Copiilor va avea 23 de zone tematice, pentru toate categoriile de vârstă. Jocurile vor fi aduse din Elveţia şi Germania, spun autorităţile locale.
Un nou termen de finalizare pentru Parcul Copiilor
Au inceput lucrarile la Parcul Copiilor din Timisoara
Citiți principiile noastre de moderare aici!