„Odată cu vremea bună, copiii de toate vârstele se vor distra de minune în Parcul Copiilor, unde reparăm sau înlocuim echipamente de joacă, precum trambulina, scaunul rotativ tip cuib pasăre și piramida din frânghii. Reparăm și echipamentele de fitness, completăm zonele cu nisip și plantăm stejari”, spune viceprimarul Ruben Lațcău.
Lucrările sunt făcute de angajații Horticultura, una dintre societățile aflate în subordinea Primăriei Timișoara, care se ocupă, în principal, cu întreținerea spațiilor verzi din zona centrală a orașului.
Aceste lucrări nu sunt izolate, ci fac parte dintr-un efort mai amplu de revitalizare a spațiilor verzi din Timișoara. Pe lângă lucrările din Parcul Copiilor, cei de la Horticultura au mai făcut plantări în Parcul Ion Creangă și curățenie în diverse alte parcuri și spații publice, precum Parcul Catedralei, Parcul Civic, Parcul Rozelor, în scuarul de lângă Castelul Huniade, pe Bd. Vasile Pârvan etc.
„Muncim zilnic pentru a păstra zonele verzi aflate în administrarea noastră cât mai curate și îngrijite, în beneficiul timișorenilor. În această săptămână echipele secției Spații Verzi au continuat plantările de arbori din Parcul Ion Creangă și au derulat mai multe acțiuni specifice:
- plantat arțari în Parcul Ion Creangă, pe strada Dionisie Linția;
- greblat, degajat și încărcat frunze și resturi vegetale în parcurile Catedralei, Civic, Corneliu Coposu; pe bulevardele Tinereții, Vasile Pârvan; Splaiul Tudor Vladimirescu;
- îndepărtat lăstari lacomi și inflorescențe trecute la trandafiri în Parcul Civic și Parcul Rozelor;
- tăieri de corecție și defrișat arbori în Parcul Coposu, strada Baader, Parc Liceu Ion Vidu, strada Filaret Barbu;
- degajat teren pe faleza Bega; Piața Mocioni; Piața 700, bulevardul Take Ionescu, zona Complex Studențesc, scuar Castel Huniade;
- igienizat coșuri de gunoi în parcurile Justiției, Poporului, Civic, Central, Botanic, Catedralei, Ion Creangă, Rozelor, llsa, Studențesc, Coposu; scuarurile Mihai Eminescu, Eftimie Murgu, Electromotor; piețele Victoriei, 700, Romanilor; locurile de joacă de pe străzile Vasile Lucaci, Mihail Jora; bulevardele C.D. Loga, I. C. Brătianu; străzile Leontina Banciu, 20 Decembrie; Aleea Studenților, F.C. Ripensia; Ceasul Floral;
- măturat alei în parcurile Justiției, Civic, Rozelor, Ion Creangă, Poporului, Ilsa, Romanilor; Piața 700; bulevardul I.C. Brătianu, scuarurile Mihai Eminescu, Mărăști”, transmit reprezentanții Horticultura.
În urmă cu doi ani, unii părinți care mergeau cu micuții lor în Parcul Copiilor constatau cât de degradat ajunsese acesta, cu spații verzi neîngrijite și echipamente defecte, lucru pentru care Primăria Timișoara fusese amendată, de altfel, de Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor.
Ulterior, cei de la Direcția Infrastructură Verde și Horticultura au făcut o evaluare și au stabilit că o mare parte din echipamente pot fi păstrate și repuse în funcție, fiind demarate de îndată lucrări de reparații și întreținere.
Pentru a preîntâmpina astfel de situații, echipele Horticultura s-au mobilizat atât anul trecut, cât și anul acesta.
Pe aceeași temă:
FOTO. Părinții, nemulțumiți de cum arată Parcul Copiilor din Timișoara
FOTO. Reparații în Parcul Copiilor din Timișoara. O mare parte din jocuri, repuse în funcție
FOTO. Controale la locurile de joacă din Timișoara. Primăria, amendată cu 10.000 de lei
Trimite articolul
XAcelasi parc pentru care taranistul primar a sifonat in 2012 ‘doar’ 2,5 milioane de euro pentru a umple cu pamant lacul cu hidrobiciclete si sa arunce la fier vechi trenuletul cea mai mare atractie a parcului. In schimb ne-a cadorisit cu un carusel care functioneaza o singura zi pe an de 1 iunie! restul banilor au fost investiti in groapa cu nisip , cateva banci si niste funie pentru o parodie de leagane. Sa nu uitam de Lae care a tocat peste 120.000 euro pe un patinoar artificial care a functionat zero zile. Nici musca nu putea patina pe un plastic de doi bani