Parcul Copiilor „Ion Creangă” a fost deschis în forma actuală în 1 iunie 2012, în plină campanie electorală, după o investiție de aproape 2,5 milioane de euro, bani luați de la bugetul local. Cu acești bani au fost amenajate mai multe zone de joacă, cu un far-tobogan, canoe pe un canal și o corabie, șezlonguri, hamacuri, un carusel, un trenuleț pe roți și altele. Vorbim, în total, despre 23 de zone tematice destinate copiilor din toate categoriile de vârstă, printre care Pădurea Poveștilor, Pădurea Întunecată, Țara Uriașilor, Țara Piticilor, Satul Indienilor.
Pentru că a ieșit recent din garanție, reprezentanții primăriei vor să înceapă un nou proiect pentru punerea în valoare a parcului de pe malul Begăi. De Parcul „Ion Creangă” se îngrijește acum societatea primăriei, Horticultura. Oficialii instituției de pe C.D. Loga spun că se lucrează deja la un proiect pentru punerea în valoare a parcului.
„Tocmai pentru că au trecut deja mai mult de cinci ani de la realizarea acestui parc, cred că este momentul în care putem interveni cu un nou proiect. El se va afla în achiziție publică de proiectare în primă instanță, toate documentele au fost trimise de către zona de Achiziții. Este un proiect care va aduce mai multe echipamente de joacă în Parcul Copiilor, este o doleanță pe care timișorenii o au de mult timp, nu am dorit să intervenim în momentul în care parcul era încă în garanție”, a explicat, pentru tion.ro, viceprimarul Dan Diaconu.
Ce se va face exact în cel mai mare loc de joacă din Timișoara vom afla abia când va fi gata proiectul. Cert este că municipalitatea vrea să pună în valoare tunelul care nu a fost reabilitat în urmă cu șase ani și să cumpere echipamente noi de joacă.
„Vom aduce echipamente noi de joacă. De asemenea, vrem să punem în valoare tunelul, care era folosit anterior de trenuleț, dar și să punem mai bine în valoare castelul folosit în Parcul Copiilor. Vom mai face și plantări, avem încă spații libere, care pot fi folosite pentru adăugarea de echipamente. Sigur, proiectantul va veni cu idei, dar vom pune echipamente de joacă cerute de timișoreni pe parcursul acestor ani, adică echipamente mai clasice de joacă pentru copii, tobogane și altele”, a mai spus Diaconu pentru tion.ro.
Rămâne de văzut cum va arăta proiectul final și dacă parcul va fi închis pentru șantier sau se va lucra pe zone.
Articole pe aceeași temă
http://www.tion.ro/parcul-copiilor-un-loc-nesigur-pentru-cei-mici-primaria-promite-toate-echipamentele-vor-functiona-din-1-mai/1637754
Citiți principiile noastre de moderare aici!