Prima licitație a fost lansată în luna martie, pentru „proiectare și asistență din partea proiectantului privind investiția SF+PT Amenajare parc pe Bd. Dâmbovița”. A fost anulată pe motiv de „abateri grave de la prevederile legislative care afectează procedura de atribuire sau este imposibilă încheierea contractului”. Reprezentanții municipalității au recunoscut că documentația are omisiuni, astfel că s-a decis anularea procedurii.
A doua licitație a fost demarată în mai, pentru verificare tehnică de calitate a proiectului. Nicio firmă nu a fost curioasă de ce oferă municipalitatea.
Tot la finalul lui mai, primăria a pornit o altă licitație: a doua pentru proiectare. Punea la bătaie puțin peste 28.000 de euro pentru studiu de fezabilitate și proiect tehnic și încă aproape 6.000 de lei, echivalentul a 1.200 de euro pentru verificarea proiectului.
Doar o firmă curioasă
Un singur ofertant a reușit să atragă municipalitatea. Este vorba despre Smart Consulting, o firmă din Deva, care vrea să lucreze cu subcontractantul Elesis Computers din Deva. Ofertele s-au putut depune până în 13 iulie și încă sunt în evaluare, iar primăria a fost nevoită să facă și o erată la procedură.
Cât privește verificarea tehnică de calitate a proiectului, după o primă licitație eșuată PMT a mai lansat una, la finalul lui iulie. Punea la bătaie aceeași sumă. Și aceasta a fost anulată pentru că nu au existat ofertanți.
Reprezentanții primăriei au decis să mai încerce o dată, așa că în 10 septembrie au pornit o nouă procedură pe SEAP pentru „verificare tehnică de calitate a proiectului pentru obiectivul «Amenajare parc pe Bd. Dâmbovița”. Suma maximă oferită este aceeași ca și la licitațiile eșuate: 5.950 de lei, puțin peste 1.200 de euro. Sumele sunt calculate cu tot cu TVA. Se pot depune oferte până în 21 octombrie.
Să recapitulăm: primăria a lansat cinci licitații pentru viitorul parc de 4 hectare din Dâmbovița, din care trei au eșuat. Mai sunt în desfășurare doar procedura pentru proiectare și cea pentru verificarea proiectului, lansată în urmă cu câteva zile.
Cale lungă de la vorbe la fapte
Parcul din zona Dâmbovița ar trebui să aibă patru hectare și a fost anunțat încă din toamna anului trecut, când primarul le promitea timișorenilor că îl vor avea în 2020, pentru că este foarte simplu de realizat.
„În 2020 îl vom avea, anul acesta intrăm la asanare. Este foarte simplu de realizat, nu avem aranjamente florale, îl facem în cel mult două luni de muncă efectivă. Numai să putem interveni. Ăsta este startul pentru Timișoara Verde. (…) La mine vorba e faptă”, explica atunci edilul-șef.
Conform documentației, „amenajarea va consta în plantarea de material dendrologic cu valoare peisagistică și ecologică ridicată și integrarea în concepția peisagistică a arborilor existenți în teren, amenajarea de alei și a unei piste de biciclete ce vor face legătura între strada Ardealul și str. Banatul, amenajarea unui loc de joacă pe grupe de vârstă, instalarea unui sistem de irigare computerizat, amplasarea de mobilier urban (bănci, coșuri de gunoi, pergole), amenajarea luciului de apă de pe teren”.
În aceeași zonă, primăria se chinuie încă din 2014 să amenajeze un nou parc, în locul fostei bălți de pe str. Lacului. Balta a fost asanată de mulți ani, dar ceea ce ar fi trebuit să fie „primul parc din zona Ana Ipătescu din ultimii 20 de ani” s-a blocat în instanță. Nu s-ar fi renunțat nici la acea amenajare, rămasă în continuare un vis pentru locuitorii din zonă.
Articole pe aceeași temă:
Trimite articolul
Xdiferitele asociatii de peisagisti , care doar vorbesc , de ce nu merg acum la licitatie ?
-
Nu inteleg nici eu nu este nici o firma din Timisoara care are nevoie de bani si sa dea angajatilor de munca?
-
Fiindcă acolo trebuie sa câștige cine trebuie, la banii care trebuie care sa se împartă cum trebuie, înțelegi? Pana atunci degeaba vrei, ți se baga bețe în toate până renunți
-
Pentru că nu FIRME, de aia. E greu să gândești?
-
Nu se dau aia jos din pat pentru 6000 de lei.Insa pareri gratuite si nesolicitate de nimeni au destule.
-
Faptul ca nu merge nimeni spune multe. Nu merge nimeni pentru ca nu se fac concursuri reale, e doar abureala de fatada. La timisoara nu mai onteaza competitia reala, nu mai conteaza arhitectura reala, nu mai conteaza designul, e totul pe pile si bani multi. Bani neverificati, pentur ca sunt bani imprumutati.
Face primarul un parc de 4 ha? Ha ha ha ha. Poate o parcare.
curtea de conturi ce putere are? si daca nu are, atunci cine o are? chiar e nevoie de linsaj??
“firmă curioasă”…..”La mine vorba e faptă”….Si una si altul sunt extrem de “curiosi”! Ce ar fi sa ne despartim de ei?
bine zici
Ca sa mergi pana acel viitor parc pe strada Andreescu cu un carucior de copil risti sa zdruncini creierasul si organele copilasului. Atat de proaste sunt trotuarele pe Andreescu.
Ce-ar fi ca intai sa se repare aceste trotuare si apoi sa ne gandim si la parc…
Dealtfel, in campania electorala din 2012, Robu ne zicea printre altele ca una din prioritatile lui ca primar vor fi trotuarele care lasau de dorit in multe, multe zone din oras.
Iata ca au trecut 8 ani de atunci si a umblat doar la trotuarele din centru si din Soarelui iar cele din centru nici nu aratau rau.
In schimb mai la periferie este prapad legat de trotuare…
Si in Lipovei s-a facut unu asa mare. E superb!