Potrivit oficialilor Direcției de Mediu din primărie, termenul stabilit pentru închiderea șantierului a fost prelungit până în 15 iunie, pentru că „au fost 87 de zile de iarnă și ploaie, în care nu s-a putut lucra”.
La începutul lunii aprilie, vă informăm că au apărut și unele probleme în Păduricea din Girocului. Oficialii firmei constructoare susțineau că vor să angajeze un paznic, pentru că unele construcții din parc au picat pradă grafferilor amatori. Erau probleme și cu plopii din parc, care au avut nevoie de cosmetizări, după ce un copac amenința să pice și numai norocul a făcut să nu se afle vreun muncitor sau vreun timișorean prin zonă.
Cum se prezintă acum parcul? Gazonul a fost pus aproape pe toată suprafața care trebuia acoperită – 9,8 hectare, mobilierul urban va fi amplasat săptămâna viitoare, când vor fi aranjate și locurile de joacă, iar zona cu stâncărie urmează să fie gata tot cam într-o săptămână. Reprezentanții firmei Lovrintim susțin că mai au nevoie doar de soare pentru ca totul să iasă cum trebuie. Muncitorii au început și plantările de copaci, acestea urmând să fie finalizate în săptămâna ce urmează.
„Gazonul este pus în proporție de 80%, irigarea este gata, trebuie montate băncile, corpurile de iluminat, asta durează cam două zile, locurile de joacă le facem săptămâna viitoare, atunci vin echipamentele. De mâine (n.r. joi) vine și restul pietrei, stâncăria o terminăm într-o săptămână. Avem împrejmuire la lac și la locul pentru câini… cel mai mult a durat să punem gazonul.
Copacii au venit o tură înainte de Paști, până vineri avem a treia tură, săptămâna viitoare avem toți pomii plantați. Cea mai mare problemă a noastră este vremea, să fie zile cu soare și totul va fi bine”, a declarat, pentru tion.ro, Sorin Doda, directorul firmei Lovrintim.
Lucrările în fosta pepinieră a Timișoarei au început în urmă cu un an și ar trebui să fie gata, oficial, la jumătatea lunii iunie.
Timișorenii care se vor plimba prin Pădurice vor putea admira două lacuri cu nuferi, precum și șapte grădini tematice – italiană, grecească, spaniolă, englezească, cea cu flori aromatice, cea cu rosariu sau cea romantică. Va fi și o zonă cu stâncărie, unde vor fi puse 500 de tone de piatră, dar și o canisită pentru ca timișorenii să-și plimbe animalele de companie. Parcul nu va fi îngrădit, așa că accesul se va putea face din orice parte.
Vizitatorii se vor bucura și de locuri de joacă – unul pentru cei cu vârste între 2 și 14 ani și altul pentru copiii cu handicap, de un traseu pentru bicicliștii cu BMX, un mini-skatepark cu rampe și platforme din pământ, dar și de o zonă cu echipamente de fitness și de un teren de sport sau de o zonă cu odihnă, unde va fi internet wireless.
Trecătorii vor găsi în parc 11 șezlonguri de piatră, 83 de bănci, peste 90 de coșuri de gunoi și corpuri de iluminat fotovoltaice.
Reamenajarea Parcului Pădurice costă Primăria Timișoara peste 1,2 milioane de euro, adică peste 4,6 milioane de lei.
Parcul Lidia a fost amenajat în anul 1900, fiind gândit ca o pepinieră cu o seră, un grajd și o casă, unde au fost crescuți mii de arbori ce erau plantați mai apoi în oraș. Între timp, pepiniera a fost mutată în Ciarda Roșie. Parcul a fost reamenajat 90 de ani mai târziu, structura actuală existând din 1999, când au fost conturate aleile.
Oficialii primăriei susțin că acesta este cel mai tânăr parc din Timișoara. Parcul delimitat de străzile Mareșal C-tin Prezan, Uranus, Aleea Sănătății și Versului se numește, oficial, Parcul Pădurice, în urma unei hotărâri de consiliu local, adoptată în luna decembrie a anului trecut.
Articole pe aceeași temă:
Plopii si grafferii amatori, pericolele din Parcul Padurice. Santierul a intrat in ultima luna
Citiți principiile noastre de moderare aici!