Conform BBC, Kypros Nicolaides, “doctorul miracol”, se confruntă zi de zi cu probleme medicale ale copiilor nenăscuţi pe care alte spitale le au o dată pe an, iar doctorii vin din întreaga lume pentru a intra în echipa lui, pacienţii la fel, pentru a-şi găsi “leacul”. Doctorul face operaţii în pântecele mamei, când copiii sunt încă nenăscuţi.
Documentarul BBC „Life Before Birth” (Viaţa Înainte de Naştere) urmăreşte cercetările medicului şi mai multe poveşti. Una este cea a unui cuplu, Roy şi Vanessa, a căror fetiţă nenăscută are o tumoră, alta a cuplului Debbie şi Eddie, care se tem că pot avea un copil cu sindrom Down. Doctorul va fi în videoconferinţă cu medicii de la Timişoara la dezbaterile ce vor avea loc în 16 şi 17 mai.
Asociația FemHelp din Timișoara, prin doctorii Voicu Simedrea și Bogdan Mureșan, organizează în perioada 15 – 17 mai, la Centrul Regional de Afaceri Timișoara, o conferință medicală în domeniul chirurgiei ginecologice și medicinii fetale cu participare internațională și națională. La această conferinţă vor fi abordate teme cu privire la standardele profesionale pentru diferite specializări, noutăți rezultate în urma unor cercetări științifice și modul în care acestea influențează practica medicală, necesități profesionale pentru abordarea modernă și complexă în tratarea pacientului, șansele profesionale și sociale ale medicilor tineri din România.
În programul conferinței Concepte Moderne în Ginecologie și Medicina Fetală sunt cuprinse prezentările unora dintre cei mai importanți specialiști în domeniu din Franța, Germania, Anglia și România.
„Ne-am propus să promovăm medicina modernă în țară și, totodată, să propunem soluții pentru facilitarea accesului la medicina modernă pentru pacientul român. E important ca la nivel de breaslă să abordăm o medicină modernă, bazată pe dovezi științifice, conform standardelor europene de practică medicală în chirurgia ginecologică și medicina fetală. Avem șansa să beneficiem de sprijinul diasporei medicale pentru această conferință. Specialiști de top din Franța, Germania și Anglia vor prezenta rezultatele unor cercetări științifice importante pentru modul în care acestea influențează standardele medicale și practica medicală. Încercăm ca prin intermediul acestui eveniment să creăm o punte de legătură între generația tânără de medici din țară și diaspora medicală”, a spus Voicu Simedrea, medic primar obstetrică ginecologie.
Ziua de 15 mai va fi dedicată chirurgiei ginecologice de performanță și va avea 4 sesiuni tematice: chirurgie live, endometrioza, oncologie, uroginecologie și o sesiune specială: „Tinerii noștri încotro?” – în cadrul căreia se vor dezbate perspectivele tânărului rezident român. Fiecare sesiune va avea ca protagoniști personalități medicale din străinătate, de naționalitate română și un performer în domeniul respectiv din țară. Va opera în direct de la Rouen (Franța) prof. Horace Roman, unul dintre cei mai mari specialiști europeni în chirurgia endometriozei, care va susține ulterior și o videoconferință, prof. Șerban Costa, directorul Universității Magdeburg, director de program național pentru cancerul de sân și de ovar pentru Germania, va conduce sesiunea de Oncologie Ginecologică, dr. Andrei Müeller-Funogea, șeful secției de uroginecologie a Spitalului Marien din Düselldorf (Germania), va prezida sesiunea de uroginecologie în tandem cu Prof. Petre Brătilă (România), specialist de top în chirurgia vaginală și uroginecologie, și dr. Dragoș Georgescu, șeful clinicii de oncologie din Rouen.
Zilele de 16-17 mai vor fi dedicate medicinei fetale cu scopul de a recapitula investigațiile biologice materne și, mai ales, a examinărilor ecografice fetale la sfârșitul primului trimestru al sarcinii. Datele prezentate, provenind din ultimele cercetări în domeniu, mare parte realizate de către Fundația de Medicină Fetală (FMF) din Londra (Anglia) sunt menite să clarifice o serie de “mituri nefericite” care afectează practica medicală de zi cu zi. Acestea vor fi prezentate de prof. Kypros Nicolaides, într-o videoconferinţă live din Londra.
Kypros Nicolaides este părintele medicinei fetale și fondatorul FMF Londra, ale cărui cercetări și rezultate în medicina fetală au inspirat seria de documentare BBC „Life Before Birth” (Viața Înainte de Naștere).
Programul celor două zile va fi completat de prezentărilor unor specialiști în medicină fetală din România.
Citiți principiile noastre de moderare aici!