Greu să-i explici unui copil de câţiva anişori că nu se poate plimba cu bărcuţa pentru că n-ai cu cine vorbi, în zi de duminică, în cel mai mare parc destinat copiilor din Timişoara. Aşa că mulţi părinţi sau bunici le-au făcut plăcerea celor mici şi au împins canoele de pe margine, având în vedere că circuitul era oprit. Cel puţin aşa a decurs ”distracţia” în cursul după-amiezii în Parcul Copiilor. Şi asta, în condiţiile în care, dacă ne luăm după instrucţiunile de utilizare, „este interzisă mişcarea bărcuţelor atunci când sistemul de canoe nu este pornit”. N-avea însă cine să-l pornească…
Nici caruselul, pus în funcţiune după aproape 2 ani de aşteptări, nu era pornit duminică după-amiază, şi nici trenuleţul nu putea fi folosit.
Reprezentanţii Primăriei Timişoara susţin că funcţionează toate, dar… se mai face economie.
„Funcţionează caruselul, nu are nicio problemă, dar nu pot să îl las aşa să funcţioneze aiurea, să consumăm curent… Sunt perioade moarte când n-are niciun sens să îl las să meargă. Funcţionează şi caruselul şi bărcuţele. E cineva acolo şi sunt pornite atâta timp cât sunt copii. Se stă până seara, cât e programul… Programul este de la 10, dar asta nu înseamnă că funcţionează permanent. Oamenii mai fac pauză. Probabil că omul de la carusel era în pauză… La trenuleţ se descarcă acumulatorii şi trebuie o oră şi ceva să se încarce. Se încarcă în castel în interior, că altfel se urcă pe el copiii. Noi avem patru oameni care se ocupă de parc, iar în weekend mai vin şi de la societăţile comerciale cu care lucrăm şi ne ajută. Părinţii împing oricum bărcuţele… ”, susţine directorul Direcţiei de Mediu a municipalităţii, Adrian Bere.
În parc nu este afişat niciun program după care ar putea să funcţioneze caruselul, sistemul de canoe şi trenuleţul, principalele atracţii pentru cei mici de altfel.
Partea bună este că timişorenii care vin acum în parc au de unde să cumpere o apă sau un suc. S-a deschis în sfârşit cofetăria de pe malul canalului Bega, unde se vând, printre altele, îngheţată şi foietaje, iar o sticluţă de apă costă 4 lei. Au dispărut de acolo şi scaunele cu reclame la bere de care s-au declarat nemulţumiţi unii aleşi locali, având în vedere că vorbim despre un parc al copiilor. Au fost mutate pe terasa de sus deocamdată… Inițial erau amplasate jos după cum se poate observa în imagini.
Primăria Timișoara a investit nu mai puțin de 2 milioane de euro în reabilitarea și modernizarea Parcului Copiilor în timpul fostei administrații.
Citiți principiile noastre de moderare aici!