Biserica parohiei Timișoara Freidorf poartă hramul „Pogorârea Sfântului Duh”.
În incinta centrului multifuncțional de lângă lăcașul de cult se află și un cabinet medical, unde sunt tratați în mod gratuit credincioșii parohiei. Consultațiile sunt asigurate de medici specialiști în boli infecțioase, cardiologie, oncologie și medicină generală.
Potrivit reprezentanților Mitropoliei Banatului, în ultimele săptămâni au trecut pragul acestui cabinet peste 30 de pacienți, care au fost consultați și li s-a prescris tratament de specialitate. Această activitate medicală beneficiază de sprijinul total al preotului paroh Petru Itineanț, care ocupat de ridicarea acestui modern așezământ social.
De asemenea, în cadrul Centrului social mai funcționează și un atelier de pictură, unde tinerii învață să picteze icoane, iar în spațiul sălii multifuncționale, dotată cu un pian, copiii învață să cânte îndrumați de specialiști, și iau parte, totodată, la repetițiile corului recent înființat.
Centrul social și parohial, dat în folosință anul trecut, are 180 de metri pătrați și dispune de două locuințe și mansardă. Există grupuri sanitare, sală multifuncțională, parcare și un cabinet medical, care funcționează prin voluntariatul câtorva membri ai parohiei, de profesie medici.
„Biserica Parohiei Freidorf a fost edificată în anul 1975, pe terenul donat de un credincios macedonean, în anul 1941. Fiind construită în perioada comunistă, biserica a fost declarată în acte ca o sală de ședințe, însă ea a fost și rămâne locaș de cult, așa cum a fost târnosit în anul 1980 de către Mitropolitul Nicolae Corneanu însoțit de Înaltpreasfințitul Părinte Timotei al Aradului, pe atunci Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Timișoarei. Actualmente, în această sfântă biserică slujesc preoții: Petru Itineanțu, paroh, Claudiu Roșoiu și Daniel Mateia”, au precizat reprezentanții Mitropoliei BanAtului.
Trimite articolul
XFoarte bine