Centrul va fi amplasat pe un teren de 11.509 metri pătrați, iar acesta are rolul de a asigura menținerea calității și proprietăților legumelor și fructelor, în vederea consumului pe perioada toamnă – primăvară sau chiar până în perioada noilor producții, în cazul rădăcinoaselor, cepei, cartofilor, merelor, perelor etc. Valoarea estimată a studiului de fezabilitate este de 170.000 lei și este prevăzută în lista de investiții a CJ Timiș.
„Avansăm, așa cum am promis, cu o nouă investiție importantă pentru timișeni. De această dată, venim în sprijinul micilor producători. Le asigurăm posibilitatea de desface pe piață produse proaspete pe toată perioada anului. Astfel, sperăm ca măcar pe rafturile supermarket-urilor din Timișoara și din județ să găsim fructe și legume din producție locală, indiferent de sezon. Este aproape de neiertat faptul că nu s-a ocupat nimeni până acum să facă aceste centre, dar nu ne cramponăm în trecut și înaintăm cât putem de repede cu proiectul. Licităm acum studiul de fezabilitate, după care urmează proiectul tehnic și execuția”, a spus președintele Consiliului Județean Timiș, Călin Dobra.
Citiți principiile noastre de moderare aici!