Reprezentanții HORECA din Timișoara spun că au mai trimis memorii către Primăria Timișoara prin care au cerut scăderea impozitului pe clădirile pe care le ocupă și în lunile mai și iulie, însă acestea au rămas fără răspuns.
În această nouă scrisoare adresată executivului Primăriei Timișoara, reprezentanții HORECA mai cer și să fie chemați la consultări atunci când municipalitatea intenționează să adopte măsuri care pot avea impact asupra acestui domeniu.
„Să nu adoptați proiectul de hotărâre privind taxele și impozitele locale în varianta propusă, în baza căreia timișorenii vor trebui să plătească și anul viitor un impozit reprezentând 1,95% (1,30 x 50%) din valoarea clădirii, în această categorie fiind incluse: hotelurile, pensiunile, restaurantele, barurile, sediile de firmă, spațiile de producție. Să dispuneți reducerea impozitului anual pe clădiri, datorat pentru anul 2021, cu o cotă de 50%, pentru clădirile nerezidențiale, aflate în proprietatea persoanelor fizice/juridice, folosite pentru activitatea economică specifică domeniului HORECA sau date în folosință printr-un contract de închiriere, comodat sau alt tip de contract pentru desfășurarea aceluiași tip de activități economice către alte persoane fizice/juridice. Să invitați reprezentanții noștri la consultări cu privire la măsurile cu impact economic asupra industriei HORECA, pe care autoritatea publică locală intenționează să le adopte”, se arată în memoriul amintit.
Vă reamintim că această cerere este sprijinită public și de cei trei consilieri locali PSD, Consiliul Local Timișoara urmând să dezbată în această săptămână acest subiect.
Trimite articolul
XNe doare pe toti la salata de HoReC voastra.V-as mari cu 50% daca se poate.
asa cum respectati si voi regulile și fiscalizati totul, sigur ca da, impozitele de 10 ori mai mari poate, putorilor
Ce atatea beneficii pe capul vostru?
Cum de unele localuri s-au putut adapta si fac livrari la domiciliu da altii nu pot, aici sunt excluse barurile acolo inteleg situatia.
Patroni din pix, habar nu aveti sa tineti o afacere. Aici vorbesc din proprie experienta, nu dau nume, dar cand eram in facultate si lucram ca barman, pica tencuiala de pe pereti, baia sa nu mai vorbim si alte probleme, iar pe patron il durea la banana de situatie.
El facea bani pleca in excursii de lux si nu investea nimic in local, era proprietar pe locatie, deci nu chirias. Pana cand a vanit DSP-ul si ANAF-ul de iau dat o amenda de si acum o tine minte. O inchis si o vandut tot, acum localul arata extraordinar si totul este aranjat.
Oamenii astia nu stiu sa-si conduca o afacere, dar sa le dam scutiri. Mie cine imi da scutire ca acum stau si lucru de acasa, platesc mai mult curent, apa si altele? Am inteles situatia si m-am adaptat ei de ce nu pot.
AAA HORECA aia de lux comenteaza unde iti serveau o portie mica si plateai 200-300 de lei ce mancai ca na era fancy sa iesi in oras.
Hai plimbati ursul.
Da , sa traiasca si ei, dar cu salariul minim. Si patronul inclusive.
Cand erau deschise anut trecut terasele, rar de primeai undeva bon fiscal pentru ce ai consumat. Sa nu zic de peturi, ca erau ca la terasa din Dubai. Caloitate ca la ….Romanika.
Acuma, ca nu mai curge, hopa, muriti de foame, va tavaliti pe jos de saraci ce sunteti. N-aveti bani sa alimentati Porsche-ul.
Acuma la drept vorbind si voi, Horeca, sunteti principalii unde se raspandea virusul. Nu tu, distanta, – ca vin mese mai putin – , nu tu program de inchidere mai scurt, – ca nu ne iasa malaiul. nu tu igiena, nu tu dezinfectant, – ca ala costa –
Acuma ca vi se inchide cosmelia, plangeti cu lacrimi de crocodil….. nu ni iasa baniii…. nu ni iasa excursiile, nu ne iasa traiul bun….
Am avut clegi de scióala care faceau anul trecut job pe langa scoala, aia stiu mai bine…. Asa ca nu va plangeti.
Păi ei nu știu să mulgă, pardon, să câștige bani? Să facă halba de bere de la 500 ml, pardon, am greșit, de la 400 ml la 200 ml și să o vândă mai scump ca la Londra + cei care vor cafea să plătească în plus pentru apa și zahărul din cafea => un păhărel de cafea în buricul târgului ar vinde-o astfel cu 24 lei. Lumea oricum e iubitoare și fermecată să „iasă la un suc” și va cumpăra cu plăcere, din moment ce înainte de criză dădeau 11 lei pe o clătită spălată sau pe o turtă turtită cu varză. Totul e ca birtașii să le dea clienților gratis din partea casei un păhărel cu pălincă mare cât un degețel iar alcoolul le va stimula clienților febra cheltuirii cu drag a banilor sub privirile lacome și unsuroase ale gazdei mai ales dacă pe panoul cu prețuri e scris frumos cu cretă colorată: ciorbiță de burtică, mititel cu pită și muștar, fasolică cu ciolănel afumat, supică, etc. Hai Horeca că puteți, știți să faceți din ra*at bici și bani 😉
normal ca pesede e cu pomenile, dar ce sa vezi, acuma e usri, nasol…taxe marite…haide fritz, stim ca poti…taxa pe aer, taxa daca nu esti gay, taxa pt crestini, timisoara 2030 e pregatita
Uite , iarasi o aparut unii ca sunt “descremenati” !
Tot asa de credibili ca si aia de dinaintea lor care au folosit acest slogan.
Luati eemplu de la aia “descremenati” si puneti-va un paharel de plastic in fata usii restaurantelor voastre si asteptati mila noastra, cei care am fost jecmaniti de voi anii trecuti.
Daca dati voi faliment, noua nu ne e frica. La anu vor aparea altii in locul vostru, nu va ramanea terasa inchisa.
Poate aia noi vor fi mai cinstiti ca voi.
Paguba in ciuperci cu voi, ,parca asa se spune!