Echipa „Verde pentru biciclete” sărbătoreşte în acest sfârşit de săptămână patru ani de activitate. A fost cea mai mare campanie de susţinere a unei idei comunitare, care a şi obţinut cel mai mare succes din oraş. Autorităţile au ţinut cont de masa de amatori de transport pe două roţi, şoferii sunt tot mai conştienţi că există biciclişti în trafic, dar, cel mai important, între 3 şi 4% dintre cei angajaţi care preferă acest mijloc de locomoţie pentru a se deplasa la serviciu.
„Atunci când am început această campanie am avut 600 de biciclişti alături de noi. Acum am ajuns la peste 12.000 de biciclete „înmatriculate”. Noi dorim să continuăm această campanie, eu nu cred că ea se va sfârşi. Dacă acum aproximativ 3 – 4% dintre oameni merg la lucru pe biciclete, vrem ca în câţiva ani acest mijloc de deplasare să devină favorit pentru 20% din populaţie. Vrem să devenim o Olandă mai mică în această parte a Europei. Ceea ce este extrem de important e că şoferii sunt tot mai mult atenţi la existenţa bicicliştilor în trafic. În plus, am reuşit eliminarea acelei idei conform căreia bicicleta este mijlocul de deplasare al săracului”, a declarat, marţi, Emil Cristescu, iniţiatorul şi sufletul „Verde pentru biciclete”.
La patru ani de activitate echipa care susţine acest proiect vrea să sărbătorească aşa cum trebuie evenimentul. Iar aceasta înseamnă organizarea evenimentului „Numărătoarea de toamnă”, urmat de o tură ciclistă prin Timişoara, care va avea punct terminus strada Mărăşeşti. Cea mai nouă alee pietonală din oraş va fi ocupată de biciclişti. Aici sunt programate o serie de happening-uri: workshop-uri cu tematica ecologică/ciclistă, o expoziţie de fotografii de la evenimentele anterioare, atelier de Pimp My Bike, demonstraţii de sărituri cu bicicleta, mers pe rampele de biciclete, ateliere sportive, ateliere de facepainting, plimbări cu celebra ricşă, Kiss My Bike.
„Tematica aleasă pentru această tură ciclistă este Pe bici spre servicii şi vrem să dedicăm acţiunea celor care merg zilnic la serviciu pe bicicletă. Ne dorim ca aceştia să vină la eveniment aşa cum merg zilnic la slujbă: în uniforme, în salopete sau în costum”, a spus şi Romina Faur, din partea „Verde pentru biciclete”
Tura ciclistă va începe la ora 10, atunci când la Casa Verde pentru Biciclete vor fi distribuite numere de bicicletă pentru cei care nu au deja. De la ora 11 se va pleca într-o deplasare pe traseul Strada Circumvalaţiunii – Gheorghe Lazăr – Strada Paris – Piaţa Regina Maria – Bulevardul Regele Ferdinand – Bulevardul Mihai Viteazul – Bulevardul Vasile Pârvan – Strada Cluj – Strada 1 Decembrie – Aleea FC Ripensia – Splaiul Nistrului – Bulevardul Revoluţiei din 1989 – Strada Hector – Bulevardul I. C. Brătianu – Strada 20 Decembrie 1989 – Bulevardul C. D. Loga – Piaţa Victoriei – Strada Mărăşeşti.
Citiți principiile noastre de moderare aici!