„Realizarea celor patru bazine este în studiu, i-am cerut arhitectului-şef să identifice zonele în care să amplasăm aceste patru bazine de înot semi-olimpice, care vor fi destinate cetăţenilor pentru înotul de întreţinere. Nu este vorba aici de bazinul olimpic, vom face şi un bazin olimpic, chiar am început demersurile în acest sens şi sper ca investiţia să demareze cât de curând, dar în campania electorală m-am angajat ca în patru zone ale oraşului, distribuite cât mai uniform, să realizăm aceste bazine destinate cetăţenilor, de la copii până la vârstnici, pentru practicarea înotului de întreţinere”, a declarat Robu.
În ceea ce priveşte sursele de finanţare pentru cele patru bazine de înot, edilul a precizat că se va încerca atragerea de fonduri europene sau de la bugetul de stat, iar dacă nu se vor găsi resurse în ultimă instanţă investiţiile vor fi realizate cu bani la bugetul local. „Încercăm pe cât posibil să atragem venituri din alte surse, dar nu trebuie să neglijăm veniturile noastre, care nu sunt mici”, a adăugat primarul.
Nici ideea bazinului olimpic de înot, despre care timişorenii aud de mulţi ani încoace, nu a fost abandonată. Robu a afirmat că a luat legătura cu reprezentanţii Companiei Naţionale de Investiţii şi cu ministrul Dezvoltării Regionale şi Turismului, Eduard Hellvig, pentru a discuta despre acest proiect, care va fi demarat, spune el, „cât de curând”.
Lugojul va avea bazin de inot acoperit
Citiți principiile noastre de moderare aici!