Pe 22 martie, de Ziua Mondială a Apei, Aquatim, Librăria „La Două Bufnițe”, Administrația Bazinală de Apă Banat, Asociația Centrul de Resurse pentru Inițiative Etice și Solidare (CRIES) și Fundația Aquatim au lansat campania de educație informală „Sete de carte”. S-a urmărit încurajarea lecturii în rândul copiilor și tinerilor și responsabilizarea acestora față de mediu și comunitate, prin formarea unor practici și obiceiuri sustenabile.
Patru cărți au fost prezentate elevilor din clasele primare, gimnaziale și de liceu, cu ajutorul librăriei independente La Două Bufnițe.
„Timp de patru luni, copiii au fost invitați să pășească sau măcar să arunce o privire în lumi fantastice și fascinante, în care indiciile despre problemele reale de mediu cu care ne confruntăm nu au fost nici puține, nici întâmplătoare. Cărțile propuse de librăresele-bufnițe – «Băiatul care a secat marea», de Paul Brown, «Istorii din preistorie», de Alberto Moravia, «Greta: Povestea ei. Nu ești niciodată prea mic să faci lucruri mari» și «Istoria apelor», de Maja Lunde, – au fost puncte de plecare pentru discuții despre importanța resurselor, în special a apei, pericolul poluării și schimbările climatice”, transmit reprezentanții Aquatim.
60 de elevi au participat la atelierele de lectură. Fiecare eveniment a inclus și un concurs de întrebări și răspunsuri pentru categoria de vârstă vizată. S-au acordat patru vouchere în valoare de 100 de lei, pentru achiziționarea de cărți prin librăria La Două Bufnițe. Câștigătorii au fost Medeea Vicas-Kollar (6 ani), Vlad Ignea (6 ani), Robert Portik (16 ani), și Robert Măgurean (16 ani).
„Prin astfel de acțiuni dorim să trezim curiozitatea tinerilor și dorința lor de a se implica în acțiuni concrete, ce fac bine atât omului cât și mediului”, conchid reprezentanții Aquatim.
editor Dan Oancia
Pe aceeași temă:
„Sete de carte”, de Ziua Mondială a Apei. Cu Aquatim și o librărie independentă din Timișoara
Trimite articolul
XBravo, ai carte ai parte, e adevarat.