Ministerul Culturii caută o firmă care să elaboreze „P.A.C. (Proiect pentru Autorizarea Executării Lucrărilor de Construire), P.O.E. (Proiect de Organizare a Execuției Lucrărilor) și documentații pentru obținerea tuturor avizelor necesare; – Elaborare P.T.E. (Proiect Tehnic de Execuție), inclusiv D.E. (Detalii de Execuție) pentru toate specialitățile: structură, arhitectură, instalații, inclusiv Plan SSM”.
Conform documentației, studiul de fezabilitate trebuie să includă diverse documentații: „studii pentru definirea experienței muzeale (proiectare și specificații tehnice), concepția muzeală și conținutul științific, expertiza tehnică pentru structură și instalații, studiul geotehnic și ridicarea topografică, auditul energetic, studiul istoric – arhitectural-urbanistic, relevee pentru toate specialitățile și devizul general”.
S-au putut depune oferte până la 1 martie, iar societățile interesate sunt: Ardesign Co – Ralph Appelbaum Associates, Inc. Zwieniderlassung Berlin, Rheinbrucke – Constructim, Popp & Asociații – Pipe Design și Vego Concept Engineering.
Ministerul Culturii pune la bătaie 7,09 milioane de lei cu tot cu TVA, echivalentul a aproximativ 1,5 milioane de euro. Durata contractului va fi de 30 de luni, cu tot cu asistența tehnică.
Vechea garnizoană din Piața Libertății, locul în care va fi amenajat Muzeul Revoluției, este la Ministerul Culturii de aproape doi ani. Există în acest moment doar o temă de proiectare pentru investiție. După ce va fi gata proiectul va putea fi pornită licitația pentru execuție. Este greu de crezut că Muzeul Revoluției va putea fi deschis până în 2023, an în care Timișoara este Capitală Culturală Europeană.
Articole pe aceeași temă:
Citiți principiile noastre de moderare aici!