Nu e nimic mai important în Timişoara decât noul pasaj rutier Michelangelo, construit pe bani europeni şi dat în folosinţă recent. Spunem asta având în vedere câţi poliţişti locali au fost detaşaţi acolo la cererea primarului Nicolae Robu, să protejeze obiectivul, unul expus şi de maxim interes, spune edilul.
Iată, de exemplu, cum se prezenta situaţia vineri, în jurul orei 23, pe numărate. Doi poliţişti locali stăteau la intrarea în pasaj dinspre UVT, rezemaţi de-o maşină. Un alt poliţist local patrula tot pe bulevardul Vasile Pârvan, spre intersecţia de la Termal. În intersecţie, încă doi poliţişti locali pe o parte şi al treilea pe altă parte, spre strada Cluj. La intrarea în pasaj dinspre Pestalozzi, pe bulevardul Corneliu Coposu, un alt poliţist local sprijinea stingher balustrada. O altă maşină parcată şi acolo. Încă doi civili se ”jucau” cu staţiile în interiorul pasajului, unul pe o margine, altul pe cealaltă. Iar pe Podul Michelangelo dădea ture pe lângă jardinierele cu flori, înroşind telefonul, un domn pe echipamentul căruia scria „guard Primăria Timişoara”, deci tot personalul Poliţiei Locale… Cam zece oameni, dacă n-am ratat vreunul…
Aşa se prezintă situaţia noaptea, dar reprezentanţii Primăriei Timişoara nu lipsesc de la Michelangelo nici ziua, după cum se poate vedea în imaginile noastre.
L-am întrebat pe primarul Nicolae Robu dacă n-ar fi mai eficient să se monteze camere de supraveghere în zonă.
„Astea sunt elemente… De unde ştiţi că nu avem?”, a replicat edilul-şef al oraşului.
Următoarea întrebare logică – de ce mai ţinem atâţia poliţişti locali acolo dacă avem?
„Pentru că nu e numărul chiar aşa cum se spune şi noi luăm acele măsuri pe care le considerăm necesare. Asta considerăm că este necesar să se întâmple, nu divulgăm mecanismul nostru de securizare. Nu discut, mecanismul de securitate nu trebuie făcut public. Eu vă spun că noi luăm acele măsuri pe care le considerăm necesare pentru a păzi un obiectiv care este foarte expus. Lucrăm şi informativ şi ştim că este foarte expus acest obiectiv şi, prin urmare, luăm măsurile de rigoare”, a încercat să explice Robu.
Cât timp va rămâne zona sub supraveghere permanentă?
„Atâta cât vom considera necesar pentru a proteja obiectivul, de maxim interes”, a conchis primarul.
Reprezentanţii Poliţiei Locale Timişoara spun, la rândul lor, că zona Michelangelo trebuie supravegheată, pentru că în zonă s-au înregistrat diverse probleme.
„Zona Podului Michelangelo este supravegheată de o patrulă de polițiști locali, avându-se în vedere asigurarea bunurilor publice ale orașului, dar și păstrarea unui climat de ordine și siguranță publică. Trebuie menționat faptul că zona este una intens circulată atât ziua, cât și noaptea, mai ales spre și dinspre Campusul Universitar, unde în special pe timp de noapte au fost înregistrate încălcări ale ordinii și liniștii publice, dar și cazuri de degradare a bunurilor publice”, ne-au transmis reprezentanţii Poliţiei Locale.
Alte articole pe aceeași temă:
Politia Locala, buna si la supravegheat palmierii, si ca sperietoare in zonele cu santiere
Inaugurarea pasajului Michelangelo cu cvartet de coarde. Robu: Multa lume a spus ca va fi imposibil
Citiți principiile noastre de moderare aici!