Heliportul va fi unul la standarde înalte, iar contractul de execuție a fost semnat, urmând ca în data de 10 octombrie să înceapă lucrările.
Serviciile achiziționate prevăd și asigurarea unor utilaje, echipamente tehnologice și funcționale cu montaj, precum grup generator de avarie, lămpi balizaj, sistem luminos de aliniere la decolare, sistem APAPI, proiectoare, semnalizatoare, balizaje conice etc.
Potrivit reprezentanților Consiliului Județean Timiș, instituția care finanțează investiția pe heliportul care urmează să fie construit va putea ateriza chiar și cel mai mare elicopter din dotarea Forțelor Aeriene Române.
Acesta va putea fi folosit și pentru operațiunile de salvare de tip Medevac și SMURD. Noul heliport va spori gradul de disponibilitate a serviciilor medicale, printr-o mai bună acoperire a teritoriului și reducerea timpilor de răspuns în situații de urgență. De asemenea, obiectivul va putea genera venituri la bugetul județului prin utilizarea heliportului de către persoane private.
Într-o primă fază, suma investită este de 1,6 milioane lei, iar în perioada imediat următoare, DPS Timiș va lansa o nouă procedură de achiziție, de această dată fiind vorba de dotările necesare operaționalizării heliportului și pistei de rulare din incinta aerodromului.
Odată cu recepția lucrărilor de amenajare, vor fi depuse către Autoritatea Aeronautică Civilă toate documentele necesare în privința autorizării și certificării celor două obiective.
Vă reamintim că la Aerodromul Cioca al Consiliului Județean Timiș au loc în această perioadă modificări și investiții importante și vor fi organizate evenimente de mare impact pentru public. Întreaga zonă este supusă unor ample modernizări și transformări. O atracție deosebită o va constitui achiziționarea unui „HANGair”.
Pentru aceasta s-a pregătit zona festivalieră, prin nivelarea și tasarea terenului, crearea aleilor de acces și pietruirea drumurilor destinate autovehiculelor, activități de care s-a ocupat Direcția de Prestări Servicii a CJ Timiș.
O atracție deosebită o va constitui achiziționarea unui „HANGair”. Este vorba despre o structură care se montează în scurt timp și poate adăposti mii de participanți la evenimentele care vor urma, îndeosebi cele din cadrul programului „Timișoara – Capitală Europeană a Culturii”.
La finele anului trecut, Consiliul Județean Timiș a cumpărat de la Primăria Timișoara clădirile pe care instituția le deține pe Aerodromul Cioca. A primit aproape 2,6 milioane de lei pentru hangar, anexe, case, corpul administrativ și aerogară. Consiliul Județean Timiș deținea oricum terenul.
Pe aceeași temă:
Se caută o firmă care să facă un heliport pe Aerodromul Cioca. Va primi peste 300.000 de euro
Se lucrează la Aerodromul Cioca. Zona va găzdui evenimente cu public numeros
Trimite articolul
XDa, dar poate ateriza si un CH-53 ? Sau Mi-26 ? Daca tot faci o treaba fa-o ca lumea. Poate vine vreodata cineva in vizita cu ceva mai mare