„De ieri seară nu avem curent în Calea Șagului, pe Intrarea Curcubeului. Nu știm la ce oră se va rezolva”, ne-a transmis o cititoare Tion.
„În Fratelia avem o pană de curent demnă de lumea a treia. De la ora 20:30 ieri seară nu avem curent. Străzile: Chișodei, Victor Hugo, Bujorilor și adiacente. Termenele de soluționare au fost: ora 24:30, ora 7, ora 9:30 și acum 12:30”, a scris un alt cititor.
Altcineva ne-a semnalat o problemă în zona Mircea Cel Bătrân: „Locuiesc pe strada Martir Spiru Blănaru. De ieri de la ora 20 am rămas fără energie electrică. Tot sunăm la deranjamente și ne tot amână, acum spun că la 12:30 se va rezolva problema”.
Reprezentanții E-Distribuție Banat spun că problemele sunt datorate consumului foarte mare de energie electrică din cauza caniculei. În ceea ce privește problemele semnalate de cititori, la fața locului se află echipe de intervenție pentru remedierea acestora.
„Foarte multe locuințe consumă cu mult peste puterea aprobată și atunci apar aceste probleme, se ard echipamente sau rețele. În acest moment se lucrează cu toate echipele disponibile”, au precizat cei de la E-Distribuție Banat, care au mai precizat că „termenele de remediere prevăzute de legislație în condiții meteo deosebite urcă până la 72 de ore”.
De altfel, Sebastian Burduja, ministrul Energiei, a transmis ieri că deși în România nu există riscul unui black-out, pot apărea probleme punctuale la rețele. Detalii, AICI.
Totodată, ministrul a spus că se lucrează la o schemă de implementare a unor tarife diferențiate, prin care oamenii care consumă în afara vârfului să plătească mai puțin.
Vă reamintim, cea mai mare parte a țării (exceptând județele Maramureș, Bistrița-Năsăud și Harghita) se află sub cod roșu de caniculă, cu temperaturi care depășesc 40°C.
Trimite articolul
XCand ninsorile abundente, anuntate cu zile in urma, te iau pe nepregatite, normal ca si codurile rosii de canicule te surprind si te iau pe nepregatite
-
Si ce era de pregatit totusi? Sa se schimbe toate transformatoarele, cand iti pica 3-4 maxim? Ai vrea sa platesti o factura dubla pentru a avea 0 intreruperi, pe oricare din strazi?
-
Eu ca si consumator platesc factura intreaga indiferent de anotimp si temperaturi, furnizorul de energie electrica se obliga prin contract sa imi distribuie energie electrica pe toata perioada contractuala. Daca nu, ar trebui sa avem tarife dinamice, in functie de temperaturi.
Problema este ca cei de la E-distributie nu investesc cat trebuie in echipamentele lor ,acestea sunt invechite, subdimensionate si foarte prost ventilate si racite, de aici si marea problema pe timp de canicula.
Daca este canicula eu ca si consumator ma oblig sa platesc factura intreaga, chiar daca societatea mea are pierderi mari pe timp de canicula, nu ma scuteste nimeni.
Cheia succesului, investitie mica, clienti cat mai multi si dam vina pe consumatori, Dumnezeu, natura, etc.
-
Citesc pe internet: ”pentru mediul urban sau rural, în condiţii meteorologice deosebite, care generează avarii în elemente ale
RED aflate în zona intravilană, în maximum 48 de ore”.
72 de ore ar fi dacă echipamentul ar fi în extravilan.
In opinia mea cauza defectiunilor nu este canicula, ci privatizarea. Presupunerea mea e ca e-distributie -sau cine se ocupa de retea- a intretinut-o la minimul cerut de lege, iar acum incep sa se vada rezultatele.
-
Mai degraba invers. Firmele privatizate (cu cap, subliniez) sunt de 10 ori mai eficiente, daca nu le baga statul bete in roate si prea multa birocratie. Statul pe cont propriu? Pff… s-ar misca de 10 ori mai lent pentru orice decizie. Pana face rost de experti, pana se plange de coruptie, etc.
In strainatate, firmele private sunt de zeci de ori mai eficiente decat statul. Exemplu SpaceX si multe altele. Tarile civilizate au inteles ca statul e o balena lenta. Nici cu 10 delfini nu e mai simplu neaparat dar s-a demonstrat ca per total avansezi mult mai rapid cu firme privatizate.
-
eu zic sa te abtii, cand e-distributie cere sa pui tu contor si sa schimbi transformatorul de cartier ca sa te branseze ca asa se face…eficienta maxima nu?
-
Nu mai exista E-distributie, pentru clarificare.
In rest, PPC face ce zice legea -
cica sa ma abtin :)) eficienta maxima nu, intr-adevar. Argumentul era ca fara privatizare, statistic vorbind, ai avea eficienta de 10 ori mai proasta. Sau vrei sa-mi spui ca statul avea eficienta maxima? Daca e pana acolo… faptul ca sunt atata de ineficienta demonstreaza doar faptul ca sunt capisati de stat.
-
-
Și legea cine a făcut-o, nu statul? Greu cu logica…
Investiții 0 e distribuție,am plătit branșamente pt un duplex 35000 lei pe 13 m de cablu plus contoare rușine,nimic nu faceți pt noi
prosteala verde. dezechilibrarea sistemului energetic🤪
Pentru toti cei ce vorbesc de “eficienta maxima”: pai firmele private chiar o fac. Ideea e ca noi nu intelegem ce inseamna asta. Inseamna profit maxim pentru actionari. Iar unii isi inchipuie ca inseamna mai bine pentru clienti. Gresit. Inseamna reducerea la minim a investitiilor, a numarului de angajati, a salariilor, a oricaror cheltuieli, inclusiv taxa catre stat prin ceea ce se numeste “optimizare fiscala” si alergarea dupa ajutoare si scutiri de la stat. Asa ca da, firmele private sunt mai eficiente.
-
si ce e rau in asta? si TU poti fi actionar! iar “piata se regleaza singura”, nu?😂🤣😂🤪
Tembelii care conduc Romanika nu s-au gandit sa faciliteze montarea de PFV care sa alimenteze aerul conditionat!
In loc sa ajute chiar pun piedici peste piedici celor care vor sa devina prosumatori!
Iar distributia si furnizorii ar trebui taxati cu 70% din profit daca nu fac investitiile necesare in retele!
Ca prea s-au obisnuit cu profituri nefiresc de mari!
„Foarte multe locuințe consumă cu mult peste puterea aprobată”… cine consumă vara mai mult de 6kw/oră? Mâna sus!
Daca mi se strica mancarea din frigider, ii dadeam in judecata. Legea prevede despagubiri pentru un serviciu pe baza de abonament. Dar, neincrederea m-a facut sa asigur frigiderul cu baterii de lada frigorifica. Idee venita la 5 dimineata, cand ma barbieream la lumina lumanarii, sa merg la munca
nu, draga, astea sunt efectele unei infrastructuri de cacao
Pe Martir Spiru Blănaru reluarea alimentării cu energie electrică s-a făcut după 30 de ore! Este absolut inadmisibil.
72 de ore, pe 42 de grade, cu frigidere, batrani, copii :)))) Puneti mana si modernizati infrastructura! Numa la luat bani va pricepeti!
Oare ce s-ar întâmpla daca peste noapte parcul auto devine cel putin 30 % electric cum doresc mai marii