Îmbunătățirea situației la Serviciul Permise de Conducere și Înmatriculări Auto, aflat în subordinea Prefecturii Timiș, se lasă încă așteptată. Deși prefectul Mihai Ritivoiu a tot făcut demersuri pentru scăderea perioadei din momentul în care un elev termină școala de șoferi, dă examenul teoretic și ajunge să fie programat la proba practică pentru obținerea permisului de conducere, rezolvarea trebuie să vină de la București.
Vă reamintim că, în luna februarie a anului trecut, județul nostru ocupa penultimul loc în România ca timp de așteptare pentru proba practică a examenului auto.
Astfel, toți cei care urmau cursurile unei școli de șoferi erau nevoiți să aștepte în jur de 107 zile până când reușeau să se programeze la proba de oraș, cum mai este cunoscută examinarea auto practică. Timișenii erau puși în dificultate și mulți au mai scos bani din buzunare ca să plătească ore suplimentare chiar înainte de examen.
În toamna anului 2022, timpul de așteptare s-a redus la 56 de zile, însă tot nu este suficient.
Pentru soluționarea problemei întâmpinate de elevii școlilor de șoferi, prefectului județului a cerut la București suplimentarea posturilor cu încă zece agenți de poliție, însă concursurile la instituțiile publice au fost blocate până la 1 ianuarie 2023.
Iată că deși examenele la stat au fost deblocate, lucrurile încă se mișcă greu.
„La nivelul Serviciului Înmatriculări Permise de Conducere există un număr de 12 posturi de agent de poliție vacante pentru compartimentele înmatriculări auto și examinări. Concursul pentru ocuparea acestora este organizat de către Direcția Generală Permise de Conducere și Înmatriculări. Condițiile și data concursului sunt stabilite de către Ministerul Afacerilor Interne”, ne-a declarat prefectul Mihai Ritivoiu.
Pe de altă parte, câteva mii de permise de conducere emise în Timiș expiră în această perioadă. Pentru a preveni aglomerația la ghișee, șoferilor li se recomandă să verifice din timp data expirării și să își facă programare online.
Toate detaliile se găsesc pe site-ul www.drpciv.ro, iar taxa este de 89 de lei și poate fi achitată şi cu cardul.
Trimite articolul
XÎn loc să facă examenul mai greu să fie cât mai puțini șoferi care nu știu că circule corect și să scadă accidentle ei dau permisul mai ușor!
-
Și eu am dat cu Harașniuc, azi si m-a picat a doua oară.
Azi a dat doar un singur permis, restul au picat pe capete. El si cu Leșe sunt cei mai exigenți polițiști examinatori din Timiș.
Asa e! sa se dea examenul dupa minim 2 ani de la terminarea orelor! Mai bine ar fi dupa 5 ani, timp in care sa le fie interzis sa circule chiar si ca pasageri in orice!