La următoarea ședință de consiliu local, aleșii vor avea pe mese un proiect de hotărâre privind aprobarea listei asociațiilor și fundațiilor care vor beneficia de subvenții de la bugetul local pentru acordarea de servicii de asistență socială în anul 2016, în baza Legii 34/1998.
Suma este asemănătoare cu cea de anul trecut, lista cuprinzând numărul de persoane asistate, precum și suma anuală ce urmează să fie acordată unităților de asistență socială din cadrul asociațiilor și fundațiilor. Vorbim despre nouă asociații și fundații, fie că sunt cantine sociale, servicii de îngrijire la domiciliu, adăposturi pentru femeile abuzate, centre de zi sau aziluri de noapte. Acestea au fost alese de o comisie al cărui președinte a fost viceprimarul Traian Stoia, însă ultimul cuvânt îl vor avea consilierii locali.
Asociațiile și fundațiile care furnizează servicii sociale au fost nevoite să depună documentațiile până la sfârșitul lunii noiembrie a anului 2015. A urmat apoi evaluarea, iar membrii comisiei, consilieri locali și funcționari din primărie, au acordat punctajul final și au stabilit subvenția pentru fiecare asociație sau fundație în parte.
Sunt, în total, 733 de timișoreni care au nevoie de asistență socială, pentru care Primăria Timișoara ar putea aloca, pe tot anul 2016, aproximativ 5,4 milioane de lei.
Federația Caritas a Diacezei Timișoara primește, conform listei, pentru Serviciul de îngrijire la domiciliu pentru persoane vârstnice, Adăpostul pentru femei victime ale violenței domestice „Casa Maria a Apostolilor”, pentru Cantina socială Timișoara și pentru Azilul de noapte „Pater Jordan” suma de 960.000 de lei. Sunt, în total, 180 de beneficiari.
Serviciul de Ajutor Maltez din România are 150 de beneficiari și 528.160 de lei pentru Cantina socială „Aurelian Balint” și pentru Serviciul de îngrijire la domiciliu a persoanelor vârstnice.
Fundația „Pentru Voi” ar urma să primească cei mai mulți bani, aproape jumătate din sumă, 2,6 milioane de lei: 325.512 pentru cele cinci locuințe protejate în care sunt 22 beneficiari, 85.020 de lei pentru cei cinci beneficiari ai Centrului de tip Respiro și, nu în ultimul rând, 2.225.640 de lei pentru centrele de zi „Orizonturi Noi”, „Ladislau Tacsi” și ”Împreună”. Aici sunt, în total, 170 de beneficiari.
Asociația Evanghelistică și de Caritate Isus Speranța României a cerut bani pentru cei 18 beneficiari ai Serviciului de Ocrotire a Tinerilor Dezinstituționalizați „Frații lui Onosim” – 101.720 de lei, dar și pentru Cantina Socială Mobilă „Mana”, care are 61 de beneficiari – 292.100 de lei. Un total de 393.820 de lei.
Fundația Timișoara ’89 a cerut, pentru Centrul de găzduire temporară a persoanelor adulte fără adăpost, suma de 210.000 de lei – 35 de beneficiari.
Fundația Umanitară Chosen România are 31 de beneficiari în Centrul de zi „Casa Olarului”, pentru care au fost propuși 217.992 lei.
Arhiepiscopia Timișoara este prezentă pe listă cu Centrul de zi pentru copii „Antimis”, unde sunt 25 de beneficiari – copii din familii în dificultate, și pentru care s-a propus 80.000 de lei.
Societatea Română Speranța este pe listă cu 272.000 de lei și 16 beneficiari în cadrul Centrului de zi Repite-Care.
Ultima pe listă este Asociația Centrul Regional de Integrare Socială și Dezvoltare Umană CRIS-DU Aeropagus, cu Centrul de Informare și Consiliere pentru Persoane Seropozitive – 20 de beneficiari, 84.000 de lei.
Citiți principiile noastre de moderare aici!