Cei care dezvoltă acest proiect au ca țintă sporirea oportunităților de angajare în zona de frontieră.
„Obiectivul proiectului nostru fiind creșterea mobilității transnaționale a forței de muncă, am elaborat ideea și activitățile de proiecte în așa fel încât să aducă o contribuție majoră la îmbunătățirea accesului transfrontalier pe piața muncii, de a spori oportunitățile de angajare și de a contribui la creșterea incluziunii zonei de frontieră”, transmit liderii de proiect, reprezentanți ai Liceului Teoretic „Bartók Béla” din Timișoara.
Cei care dezvoltă acest proiect vor elabora un material de training prin care să îmbunătățească în mod activ accesul transfrontalier pe piața muncii și chiar se vor construi centre de formare pentru organizarea sesiunilor de instruire
La Zolt, în Timiș, și la Domaszék, în județul Csongrád – Ungaria, se va reconstrui câte un centru de formare, urmând a fi dotate cu aparatură și echipament modern. Aici se vor putea organiza sesiuni de formare pe o durată de mai multe zile. Ambele centre pe lângă spațiile destinate cursurilor de formare, vor avea și spații pentru acomodare – dormitoare, săli de mese, recreere.
„Vom elabora materiale metodologice speciale privind aspectele transfrontaliere pentru două module de formare: a. Orientare profesională și planificarea carierei, respectiv b. Cunoștințe antreprenoriale de bază. (…) Începând din toamna anului 2020, vom organiza sesiuni de instruire pentru 230 de participanți din România, respectiv 200 participanți din Ungaria”, transmit cei care derulează acest proiect.
Nu mai puțin de 270 de tineri cu vârsta cuprinsă între 15-25 ani vor participa la sesiunile de formare în cadrul modulului Orientare profesională, care se prevede a fi un training de 30 ore, iar 160 de participanți cu vârsta cuprinsă între 15-64 ani vor participa la sesiunile de formare în cadrul modulului Cunoștințe antreprenoriale, în forma unei instruiri de 40 ore.
Proiectul intitulat Centre de formare transfrontaliere (ROHU 374) este implementat de Liceul Teoretic Bartók Béla, în calitate de lider proiect, în parteneriat cu KatHáz Közhasznú Nonprofit Kft. din Szeged și Fundația Diaspora din Timișoara.
Proiectul este implementat în cadrul Programului Interreg V-A România-Ungaria și este finanțat de Uniunea Europeană, prin Fondul European de Dezvoltare Regională și cofinanțat de statele partenere în program, România și Ungaria.
Proiectul are o durată de 30 luni, fiind implementat în perioada martie 2019 – august 2021. Valoarea totală a finanțării obținute este de 1.078.788,40 EUR, împreună cu contribuția proprie a celor trei parteneri, suma finală a proiectului este de 1.269.162,83 euro.
Citiți principiile noastre de moderare aici!